info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Komünist Partisi Tekirdağ Şubesinden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ağır Eleştiri

Türkiye Komünist Partisi Tekirdağ şubesi, eğitimcilere çağrı yaparken, İ l Milli Eğitim Müdürlüğüne sert ifadelerde bulundu.

Yapılan basın açıklamasında;

“TKP’den Eğitim Emekçilerine çağrı: Bu suça ortak olmayın! Türkiye Komünist Partisi (TKP)Tekirdağ İl Örgütü yayınladığı basın açıklaması ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriye’deki okullar için başlatılan ‘yardım kampanyası’na tepki gösterdi.

TKP’nin açıklamasında ‘Ülkemizde binlerce okul çağındaki Suriyeli çocuk ya sokaklarda dilenmek ya da ucuz işçi olarak çalıştırılırken düzenlenen "yardım kampanyası" ikiyüzlücedir. Eğitim emekçilerini bu suça ortak olmamaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TKP Tekirdağ İl Örgütü’nün açıklaması şu şekilde: “Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğünce, okullarımızda TSK'nın yeni müttefiki cihatçı ÖSO'nun Suriye'de kontrol ettirildiği bölgelere eğitim-öğretim araç gereçleri almak bahanesiyle yardım kampanyası başlatılıyor. Ülkemizde binlerce okul çağındaki Suriyeli çocuk ya sokaklarda dilenmek ya da ucuz işçi olarak çalıştırılırken düzenlenen ‘yardım kampanyası’ ikiyüzlücedir.

Eğitim emekçilerini bu suça ortak olmamaya çağırıyoruz. Suriyeli emekçilerle dayanışmamız işgalci çeteleri memleketlerimizden kovmakla olacaktır.”Denilmektedir. TKP’NİN Türkiye’de işgalci çetelerin varlığını iddia etmesi ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ikiyüzlülükle suçlamasına karşı, bu ağır ifadeler karşısında, İl Milli eğitim Müdürlüğünün bir karşılık vermesi,kamuoyu tarafından bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin