info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye nin ilk uygulamalı açık hava tarım fuarı, Tekirdağ da başlıyor!

Türkiye nin ilk uygulamalı açık hava tarım fuarı DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010, Garanti Bankası nın ana sponsorluğu ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Tarım Kredi Kooperatifleri desteğiyle 27 Mayıs ta Tekirdağ ın Karaevli Köyü nde başladı.

Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Projesi nin (ÖÇP) ortaklaşa kurduğu DLG Fuarcılık Ltd. Şti. tarafından düzenlenen fuar, 30 Mayıs a kadar devam edecek. Açılış töreni ise 27.Mayıs.2010 saat 11.00 de forum alanında yapılacaktır. 4250 dönüm birinci sınıf tarım arazisi üzerinde gerçekleşecek fuarda, alternatif ürünler, iyi ve farklı tarım uygulamaları, yeni teknolojiler uygulamalı olarak sunulacak. Tarla Günleri ne yurtiçi ve yurtdışından çiftçi örgütleri, bayi ve distribütörler, ziraat mühendisi ve uzmanlar, öğretim görevlisi ve akademisyenlerden oluşan 25.000 in üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Fuarın sponsorları arasında yer alan Garanti Bankası nın Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere "Dünyada ve ülkemizde, önceleri, tarımsal bankacılık denildiğinde sadece bitkisel ve hayvansal üretim döneminde işletmelerin finansmanına yönelik işletme ve yatırım kredileri sunulması anlaşılıyordu. Günümüzde ise tarlada belli kalite ve standartta üretimden, ürünlerin depolanmasına, modern işleme teknikleriyle mamül elde edilmesinden, tasnif ve paketlemenin yapılıp pazarlama kanallarının kullanılarak tüketicilere ulaştırılmasına kadar her aşamada ortaya çıkan finansman ihtiyacı tarımsal bankacılığın ilgi alanına giriyor. Garanti Bankası da 2007 den bu yana tarıma yönelik finansal desteği giderek arttırarak, tarım stratejisi kapsamında, kalkınma plan ve programlarıyla uyumlu şekilde çiftlikten sofraya kadar sektörün her kesimi ve aşamasında ihtiyaç duyulan finansal desteği üreticilere sağlıyor. Geçen yıl sonu itibariyle faaliyet alanı tarım ve hayvancılık olan müşterilerimize yaklaşık 564 milyon TL tutarında tarımsal amaçlı kredi sunduk. Ayrıca, tarımsal yeniliklerin tanıtılması, tarımsal üretimin geliştirilmesi, verimliliğin, kalitenin ve buna bağlı olarak üretici gelirlerinin artırılması açısından yol gösterici olacağına inandığımız tarımsal etkinlikleri de memnuniyetle destekliyoruz. Bu kapsamda sponsoru olduğumuz Tarla Günleri nin tarım sektöründe çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz." dedi.

Fuarı gerçekleştiren DLG Fuarcılık Limited Şirketi Genel Müdürü Nezih Suyaran ise "Fuarda 250 bin m2 alanda çiftçilere, 2009 Eylül ayından itibaren her firmanın kendi parsellerinde yapılmış olan ekim, ilaçlama ve gübreleme uygulamalarının etkileri sunulacak. Aynı zamanda lider mekanizasyon firmaları fuar alanında ürünlerini uygulamalı olarak gösterecek. DLG ve ÖÇP gibi tarımı çok iyi bilen iki kurum tarafından gerçekleştirilen fuarda sadece çim alan 45 bin m2 dir. Ziyaretçilerin çim üzerinde yürüyebilecekleri fuar, aynı zamanda çevreci özellikte olacak. Fuar alanının etrafına kanola bitkisi ektik. Kanola bitkileri doğal çiti oluşturacak." dedi. Yurtdışından gelen katılımcıların Türkiye ye 3-4 milyon dolar döviz bırakacağını tahmin ettiklerini söyleyen Suyaran, "Uluslararası bu fuarla, yerli firmalar yurtdışına açılma imkanı bulacak. Yerli üreticiler açısından bu bir şans. Aynı zamanda dünyanın lider tarım firmaları da kendilerini Türkiye de tanıtacak distribütör bulma imkanına sahip olacak. Farklı ürünlerin tanıtımına olanak tanıyacak fuarda ziyaretçiler, en yeni teknolojiyi ve tarımsal bilgiyi görebilecek." açıklamasını yaptı.

DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010

Ekime elverişli, 250 dönüm alanda gerçekleştirilecek fuarda; zirai ilaç, tohum, gübre, fidan, sulama ve hayvancılık firmaları bir araya gelerek ürünlerini uygulamalı olarak gösterecek.

Ziyaretçiler, makine deneme parkurlarında; traktörleri, toprak işleme aletlerini, gübre-ilaçlama-hasat makinelerini, balyalama ve taşıma ekipmanlarını uygulamalı olarak görme imkânını bulacak.

DLG-ÖÇP Tarla günleri 2010 da danışmanlık firmaları, sera alet ve ekipman üreticileri, biyoenerji firmaları ve tarıma hizmet veren kuruluşlar da bilgilendirme yapacak.

Doğal çit olarak kanola bitkisiyle çevrelenmiş fuar alanında iki restoran ve bir forum mekanı yer alacak. Katılımcı firmalar ve akademisyenler, ziyaretçilere ürünleriyle ilgili veya teknik konularda seminer verme imkanını elde edecek.

DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010 fuarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.tarlagunleri.com adresinden ulaşılabiliyor.