info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Partisi: 'Hedefimiz yüzde otuz oy'

Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu dan açıklama

Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, Türkiye de ekmek ve hukuk problemi yaşandığını, parti olarak Türkiye nin sorunlarına çare olmaya geldiklerini vurgulayarak ilk seçimde 0 oy oranını hedeflediklerini söyledi.
Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu ile partinin Kurucular Kurulu üyeleri Yasemin Öney Cankurtaran, Murat Akdeniz ve Ali Rıza Buyan partilerinin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Tekirdağ a geldi.
Rodosto Otel de düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özyolcu, Hükümetin Türkiye nin ekonomik gerçeklerini istatistiklerle saptırdığını iddia ederek, "2007 seçimlerinden bu yana ekonomik parametrelere baktığımızda herkes endişe taşıyor. Sanayiciler endişe taşıyor. Çiftçi endişeli. Hükümet rakamlarla ekonomik gerçekleri saptırıyor. Türkiye fotoğrafına baktığımızda Türkiye büyümüyor aksine küçülmeye geçmiş. Tarıma ve çiftçilerimize baktığımızda sahipsiz kalmışlar. Çiftçi kendini ifade edince de azar işitiyor. Türkiye de böyle bir tablo varken vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarıyla, kentlisiyle, köylüsüyle, öbek öbek sayın Abdüllatif Şener e gelerek çare olmasını istediler." diye konuştu.
Türkiye nin ekmek ve hukuk problemi yaşadığını aktaran Özyolcu, ülke olarak dayanışmaya ihtiyaç duyduklarını, bunun da ancak yeni bir siyasi kültürle sağlanabileceğini vurguladı. Yolsuzluk ve yozlaşmanın Türkiye yi kapladığını iddia eden Özyolcu şunları kaydetti: "72 milyon insanın hakkını, sınırsız ve ölçüsüz bir şekilde bazı yerlere peşkeş çekenlere sorulmaz mı, söylemlerinizle yaptıklarınız birbiriyle örtüşüyor mu? En başta imar yolsuzlukları ihale yolsuzlukları. Ankara dan özelleştirme çerçevesinde yürütülen peşkeşler, Galataport meselesini bütün Türkiye biliyor."
Demokrasinin krallığa transformasyonunun yaşandığını ifade eden Özyolcu, Türkiye de krallık sistemine benzer bir Cumhuriyetten bahsedildiğini söyledi. Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özyolcu, yasama, yürütme ve yargının sistem içinde yeniden gözden geçirilmesinin gerektiğini vurgulayarak, "Sisteme baktığınızda bir kişinin sözü bürokraside de mecliste de geçerlidir. Halbuki demokrasi bunu gerektirmiyor. Milletvekili çıksın hükümeti denetlesin mümkün mü bu değil tabiki. Yasama yürütme ve yargının sistem içinde yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor." dedi.
Türkiye çapında teşkilatlanma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini kaydeden Özyolcu, ülkeyi 12 gruba ayırdıklarını, 4 er kişilik heyetlerle illerde tespit çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, "Gittiğimiz illerdeki sorunları yetkililerden dinleme fırsatı bularak illeri tanımaya ve çözüm önerilerini dinlemeye çalışıyoruz. Ekim ayına kadar Türkiye deki il, ilçe, belde ve köylerde teşkilatlanmamızı tamamlamayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Seçim sonuçlarını ve anketlerin analiz edildiğinde Türkiye de ` lık bir yüzer gezer oy potansiyelinin bulunduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi nin kemikleşmiş oylarının bulunduğunu ama aynı durumun AK Parti için geçerli olmadığını belirterek, "AK Parti nasıl hızlı bir yükseliş yaşadıysa aynı şekilde düşüşü de hızlı olacak. Yüzer gezer oyları da hesaba kattığımızda parti olarak ilk seçimde 0 oy oranını hedefliyoruz." dedi.
Bir soru üzerine, AKP ve Gülen bitirme planı konusunda da görüşlerini açıklayan Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özyolcu şunları kaydetti: "İrtica eylem planı herkesi olduğu gibi Türkiye Partisi ni de üzmüştür. Geçmişe baktığımızda hep böyle darbeler ile anılıyoruz. 1960, 1971, 1982, 1977 Erbakan hükümeti, 2007 deki e-muhtıra, bunların hepsini yaşadık. Ben 2002 de milletvekili olarak meclisteydim. Türkiye nin bunlarla anılması bütün Türkiye yi üzmektedir. Türkiye de demokrasinin sıkıntıları işte budur. Türkiye de demokrasiyi, çağdaşlaşmayı geri götürmüştür. Avrupa ile bütünleşmeyi geri götürmüştür. İnsanımızın refah düzeyini azaltmıştır. Bunun böyle bilinmesi lazım. Her bir vatandaşımız dolaylı ya da doğrudan zarar görmüştür. Türkiye nin bu tür şeylerle anılması doğru değildir. 2009 yılında hala bilgiler belgeler var veya yok, varsa büyük bir vahamet, bunlar düşünülemez. Yoksa da var gibi gösteriliyorsa ondan daha büyük bir vahim olaydır. Türkiye partisi olarak sivil iradeye, halkın kararına bağlı kalacağımızı söylüyoruz. Bu sivil yapılandırmaya zarar verecek kim olursa olsun. Türkiye Partisi olarak bizde bunun karşısındayız. Demokrasiyi yaşatacaksak, 70 milyon insan olarak yaşatmalıyız. Türkiye kendi enerjisini boşa harcıyor yazıktır. Bu enerjiyi sinerji haline getirip insanlarımızın önümü mü açacağız. Tabiî ki doğru bir şey olmadığını ve bunun Türk demokrasisi için yüz kararı olduğunu söyleyebiliriz."
Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu ve beraberindeki heyet, basın toplantısının ardından Tekirdağ da incelemelerde bulunarak çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüştüler. Tekirdağ ın problemleriyle ilgili yetkililerden bilgi alan heyet tespitlerinin ardından kentten ayrıldı.