info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye’nin En Büyük Konteyner Limanı Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük konteyner limanı olan Asyaport, görkemli bir törenle hizmete açıldı.

MSC Tokyo isimli konteyner gemisinin limana yanaşmasıyla beraber geniş çaplı bir şekilde yapılan açılış töreninde konuşma yapan Başkan Albayrak, "Bugün Tekirdağ'ın geleceği adına çok önemli gelişme nedeniyle buradayız. Asyaport limanı bugün yanaşacak olan ilk gemi ile resmen faaliyete geçecek. Dünyanın sayılı konteyner limanlarından olan Asyaport'un Tekirdağ'da yapılması Tekirdağlı olarak bizleri gururlandırıyor, gelecek adına da ümitlediriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu yatırımın sorunsuz bir şekilde hizmet vermesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Asyaport, Tekirdağ'ın Avrupa ve dünyaya açılan kapısı haline gelecektir. Belirtmeliyim ki, Tekirdağ'ı bundan böyle Asyaporttan önce ve Asyaporttan sonra Tekirdağ olarak anacağız. Tekirdağ için hayal olarak görülen bu önemli yatırımı şehrimize kazandırdığı için Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'e hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Gururluyum çünkü bu limanı benim arkadaşım yaptı" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra sırasıyla Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Özkan Poyraz, Tekirdağ Valisi Envar Salihoğlu ve Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan konuşma gerçekleştirdiler.
 
Başkan Albayrak açılış törenine katılan protokol konukları ile birlikte Asyaport limanını gezdi. Limana yanaşan MSC Tokyo isimli konteyner gemisini de gezen Başkan Albayrak burada hatıra fotoğrafı da çektirdi.