info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TV Vericileri ve Baz İstasyonu Huzursuzluğu

İstasyon Mahallesi Yücel Sokak sakinleri evlerin arasındaki TV ve radyo vericileri ile baz istasyonları nedeniyle yıllardan beri huzursuzluk yaşıyor.

Mahalleli, her seçimde söz verilip kaldırılmayan verici ve baz istasyonunun artık kaldırılmasını bekliyor. Aksi takdirde bu durumu "Başbakana kadar götüreceğiz" diyor.
 
Mahalle sakinleri evlerinin arasındaki TV ve radyo vericileri ile baz istasyonunun kaldırılmasını istiyor. Her seçim öncesi söz verilip ancak bir türlü kaldırılmayan  TV ve radyo vericileri ile baz istasyonlarının bu seçim öncesi de kaldırılmaması durumunda her yolu deneyeceklerini söyleyen Mahalle sakinleri, "Artık Başbakana kadar götürmenin yollarını arayacağız. Bu uyarımız son olsun” diyor.
 
BÜTÜN MAHALLE HUZURSUZ
 
Evlerin arasındaki  TV ve radyo vericileri ile baz istasyonları önünde seslerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e duyurmaya çalışan İstasyon Mahallesi Yücel Sokak sakinleri, "Her seçim öncesi bize söz veriliyor. Ancak bir türlü kaldırılmıyor. Bu istasyonlar burada bulunan yüzlerce haneyi huzursuz ediyor. Hem sağlık açısından hem de burada sık sık gelip yapılan çalışmalardan bıktık. Yasal olarak da evlerin arasında bu verici ve baz istasyonlarının olması doğru değil" diyor. Şikayetlerini bildiren mahalle sakinlerinden Erdal Kelek, "Geçen seçimde kaldıracağız demişlerdi. Ancak kaldırmadılar. Yazın kim olduklarını bilmediğimiz türlü türlü adamlar gelip burada yarı çıplak atlet katına çalışıyor. Burada aileler var. Herkes rahatsız. Bütün mahalle huzursuz oluyor" diye konuştu.
 
KALDIRACAĞIZ DİYORLAR TADİLAT YAPIYORLAR
 
Eylemciler arasındaki Atilla Atik adlı Yücel Sokak sakini ise Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in geçen seçimde buradaki verici ve baz istasyonlarının kaldırılacağı sözü verdiğini ancak hala kaldırılmadığını söyledi. Atik, "Geçen seçimde sayın Ali Ertem söz vermişti. ‘Kaldırtacağım’ demişti. Ben her üç ayda bir giderim. Yer bakıyoruz, bulacağız dediler. Şimdi bir yer bulunduğunu söylüyorlar ama henüz kaldırılmadı. Kaldıracağız dediler ancak burada birde üstüne tadilat yapıldı. Beton döküldü. Kaldıracaksanız neyin tadilatını yapıyorsunuz? Bu seçim öncesinde kaldırılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Başbakan'a kadar gideceğiz. Bir şekilde bunun yolunu bulacağız. Burada bulunan yüzlerce haneden dilekçe toplayıp Başbakana göndereceğiz" diye konuştu.
 
5 RADYO 10 TV VERİCİSİ VAR
 
Mahalleli, söz konusu verici ve baz istasyonu kulelerini 5 radyo, 10'ün üzerinde TV kanalı ve 2 GSM şirketinin kullandığını söyleyerek, "Buradaki kulelerden biri Belediye'ye ait.  Diğeri ise TRT'nin. Her iki kurumdan da bu kuleleri kaldırmalarını istiyoruz. İnşallah en kısa sürede kaldırılır" dediler.