info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uğur Mumcu Karanfillerle Anıldı

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı, Gazeteci Uğur Mumcu’yu kitap ve karanfiller ile andı.

Parti lokali önünde düzenlenen etkinlikte, ilçe yönetimi tam kadro hazır bulundu. Program sunucusu CHP İlçe Sekreteri Leyla Kuşkulu olurken, Kadın Kolları Başkanı Güler Aktaş ise günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
 
Başkan Aktaş, "Türk basınının onurlu kalemi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde alçak bir pusuda katledildi. Mustafa Kemal'in sakıncalı piyadesinin kalemi kırılalı tam 21 yıl oldu. Ancak; ne kiralık tetikçileri ortaya çıkarılabildi, ne de hain saldırının perde arkasındaki karanlık eller. Tıpkı, aynı karanlık eller tarafından katledilen, demokrasi şehitlerimiz Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu ve diğer aydınlarımız gibi. Özgürlük ve demokrasi ayıbı haline gelen faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması yalnızca hukuki değil, toplumsal bir sorumluluktur. Onun içindir ki "faili meçhul" bu ölümler hala vicdanlarda yara Bugünün aksine Mumcu, Cumhuriyetin ve Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazmaktan, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan, belgeleriyle ortaya koymaktan, dillendirmekten hiçbir zaman çekinmedi. İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu’yu katledenler vurdular, parçaladılar ancak her parçasından onun gibi, onu aşacakların doğacağını unuttular" dedi.
 
Uğur Mumcu’nun yerinin dolmayacağını, bedenen ayrılmış olsa da fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler insonsuza dek var olacağını kaydeden Aktaş, "Mumcu’nun laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, aydınlık bir ülkenin inşası için yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geride bıraktığı onurlu mirasa sahip çıkarak, halkımıza insanca yaşayabilecek bir ülke ve aydınlık bir gelecek bırakmak bizim yegane görevimizdir.
 
Cumhuriyetin temellerinin sakıncalı piyadelerin, aydınların, işçilerin, memurların kısaca milletin kanıyla, canıyla atıldığını hala anlamayan çağdışı zihniyet, ne Mustafa Kemal’in izinden giden milletin, ne de O’nun aydınlarının gözünü korkutabilecektir! Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan, Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için bu alçakça cinayetlerin takipçisi olmak için, hafızalardan silinmesine engel olmak için her 24 Ocak’ta daha gür bir şekilde haykırıyoruz: Uğur Mumcu ölümsüzdür" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik yaklaşık bir saat sürdü.