info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu Tekirdağ da

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu İlimizde konser verdi.

Tekirdğ valisi Zübeyir KEMELEK in Ümraniye Kaymakamlığı sırasında kurulan Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu, Ümraniye den Tekirdağ a Müzik İle Başlayan Dostluk Konseri çerçevesinde İlimizde konser verdi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek konser programı açılışında yaptığı konuşmada; Sayın Valimizin Ümraniye den Osmaniye ye, Osmaniye den Tekirdağ a sevgi seli getirdiğini hissediyoruz. Ne mutlu ki sanatsever, müzik sever bir Vali ile çalışıyoruz. Sayın Valimizin bizlere yüklediği pozitif enerji ile inanıyorum ki Tekirdağ eğitim ve öğretim alanında çok daha önemli başarılara ulaşacaktır, dedi. Konserde konuşan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü konuşmasında; Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek e Ümraniye den gerçekten bir sevgi seli var. Biz Sayın Valimizle 2005 yılında 15 ay süre ile çalıştık. Sayın Valimiz güler yüzlü, etrafına pozitif enerji dağıtan, sevgi dolu müstesna bir insan. Bu sebeple Osmaniye ye tayin olduğunda yaklaşık 40 kişi ile birlikte Osmaniye ye gittik. Tekirdağ a gelince de bu akşam Tekirdağ da beraberiz. Sayın Valimiz Ümraniye ye gelince uğur da getirdi. Onun pozitif enerjisi ve güler yüzü ile Ümraniye ye 2005 yılında ÖSS de her üç dalda da Türkiye birincisi kazandırdı. Osmaniye ye gidince de Osmaniye 2006 yılında ÖSS birincisi çıkardı. Şimdi sıra Tekirdağ da. Bu akşam burada konser verecek olan koro müzik öğretmenleri korosu. Türkiye nin hiçbir yerinde böyle bir koro yok. Korodaki öğretmenlerimizin bir ayrıcalığı var. bu öğretmenlerimiz konservatuar öğrenciliklerinden beri çocukluklarından bu yana arkadaşlar. Bizim şu anda ses düzenine kadar her türlü imkânımız var. Osmaniye, Rize, Iğdır, Bolu konserlerinden sonra bu akşam da buradayız, dedi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK de konser programında yaptığı konuşmada; bu koro bizim 2005 yılında Ümraniye de görev yapmamızla başlayan bir dostluk, vefa, sevgi ve dayanışma sonucunda oluştu. Bunu takdirle karşılıyorum. Başta Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere korodaki tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Her şeyden önce öğretmen insan öğreten insandır. Atatürk ün musiki tavsiyesine uyan konuları Cumhuriyet nesillerine öğretenler bu öğretmenlerimiz. Yıllar önce bir araya gelen bu genç kardeşlerimiz idarecilerinin de desteğini alarak Türkiye nin birçok yerine giderek bu örnek dayanışmayı göstermişlerdir. Bu sadece bir eğlence programı değil. Bu aslında Cumhuriyet öğretmenlerinin neler yapabileceğini gösteren bir programdır. İki il arasında bir sevgi, dayanışma ve kardeşliğin başlatılması gecesidir. Hatta korodaki bazı öğretmenlerimizin Tekirdağ ile bağlantılarının olduğunu öğrenmiş oldum. Bizde bu bağlantıları güçlendireceğiz. Bizlere gösterdikleri saygı ve sevgiden ötürü teşekkür ediyorum, dedi.

Konuşmaların ardından Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu tarafından Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri verildi.