info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üniversite hastatesi 37 poliklinik hizmeti verecek

Namık Kemal Üniversitesi kurulduktan sonra hızlı bir yapılanma içine giren Rektörlük, bu kapsamda Tıp Fakültesi bölümünde yer alacak Araştırma ve Uygulama hastanesi içinde önemli adımlar attı.

İl Bürokrasisini ve sivil kuruluşları harekete geçiren Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, halen 22 branşa poliklinik hizmeti veren hastanenin bir ay sonra 37 branşta hasta kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

Üniversite hastatesi 37 poliklinik hizmeti verecek

Namık Kemal Üniversitesi kurulduktan sonra hızlı bir yapılanma içine giren Rektörlük, bu kapsamda Tıp Fakültesi bölümünde yer alacak Araştırma ve Uygulama hastanesi içinde önemli adımlar attı. İl Bürokrasisini ve sivil kuruluşları harekete geçiren Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, halen 22 branşa poliklinik hizmeti veren hastanenin bir ay sonra 37 branşta hasta kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Arıştırma ve Uygulama Hastanesi bir ay sonra hasta kabulüne ve hastane hizmetlerine başlayacak. Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, "Yapılacak yardımlar ve destekler çok önemli. Ne kadar çok yardım yapılırsa, hizmetlerde o kadar erken başlar" dedi.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi?nde özverili bir çalışmayla büyük aşama kaydedildiğini ifade eden Prof. Dr. Şenköylü, bir ay sonra toplam 37 dalda poliklinik ve tedavi hizmeti verileceğini belirtti.Prof. Dr. Şenköylü, "Şu an halen 22 dalda verilen poliklinik hizmeti bir ay sonra 37 dalda verilmeye başlanacak. Burası 3. Derece bir hastane olacak. Yani burada her türlü tahlil yapılabilecek. Şimdi çalışması süren 3 ameliyathane, bir yoğun bakım, bir yeni doğan merkezi, bir kardiyoloji ünitesi ile doğumhane halen inşaat safhasında. Tüm bunların çalışmaları tamamlandığında bu hastane, halkımıza dört dörtlük bir şekilde hizmet etme noktasına gelmiş olacak" dedi.

100 YATAK KAPASİTE OLACAK

Yapımı süren hasta odaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şenköylü, şunları ifade etti; "Bu hasta odalarını en modern şekilde düzenliyoruz. Buraya yapılacak destekler hizmet olarak vatandaşımıza geri dönecektir. Burası toplam 100 yatak kapasiteli olacak. Başlangıç için çok iyi. Birkaç yıl içinde bu kapasiteyi doldurduktan sonra da daha geniş kapasite için önlemler alacağız. Önümüzdeki yıl kardiyoloji ve anjiyo laboratuarı kurmayı planlıyoruz. Böylece kalple ilgi sıkıntılarda hemen buraya başvurulacak. Arıca tüp bebek merkezi yapımını planlıyoruz."

250 BİN LİRA DESTEK

İl Genel Sekreteri ile İl Genel Meclisi üyelerine Araştırma hastanesi hakkında bilgi veren Rektör, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel den de destek sözü aldı.

İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ise, önümüzdeki hafta içinde İl Genel Meclisi?nde hastaneye destek için bir görüşme olacağını ifade etti. Mustafa Yel, "Destek için hazırladığımız önergeyi Sayın Valimiz imzaladı. Önümüzdeki hafta içinde meclise gelecek, görüşülecek. Tabi bizim daha önceden 250 bin TL bir bağış sözümüz vardı. O sözümüz üzerinden hareketle gerekli aktarım için tablomuzu hazırladık, mecliste görüşeceğiz. Plan bütçe komisyonumuz inceleyecek önce. Meclis üyelerimiz hastaneyi gezdiler, gördüler. Tahmin ediyorum ki destek vereceklerdir" diye konuştu.

Hastane bilgilendirme gezisinin ardından Prof. Dr. Şenköylü, İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli?ye yapacakları destek için teşekkür plaketi verdi.