info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üniversite ve Valilik işbirliği ile Meralarımızın önemi ve hukuki durumu paneli

Tekirdağ Namık kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Valiliğinin ortak organizasyonuyla, Belediye Kültür Merkezinde Meralarımızın Önemi ve Hukuki Durumu konulu panel gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak ın yaptığı panele, NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Servet Tekeli ve Prof. Dr. Murat Altın ile Tekirdağ Tarım İl Müdürü Haydar Soykan konuşmacı olarak katıldı.

Panel açılışında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, meraların hayvancılık yönünden taşıdığı öneme dikkati çekti.

Ülkemizde meraların hızla yok olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şenköylü, bu konuda devlet desteğinin ve teşviklerin gerekliliğine vurgu yaptı.

Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan ise meraların yanı sıra yem bitkileri yetiştiriciliğinin de teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi. Panel bitiminde, Tekirdağ daki mera çalışmalarına verdikleri desteklerden ötürü, Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kundakçı, TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan, Prof. Dr. Adnan Orak, Prof. Dr. Murat Altın ve Prof. Dr. Servet Tekeli ye plaket verildi.