info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üniversiteliler Derslerini Adliyede İşledi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler 2. sınıf öğrencileri, İletişim Hukuku dersini, Çerkezköy Adalet Sarayı’nda işledi.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri İletişim Hukuku derslerinde 'Adli Yargı Mahkemelerinin Görev ve Yetkileri' konusunu ve 'Yerel Mahkemeler' konusunu işledi. 
 
Çerkezköy Adalet Sarayı’nda gerçekleşen derslerde Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’dan ‘Adli Yargı Mahkemelerinin görev ve yetkileri’ konusu hakkında bilgi alan öğrenciler, daha sonra Asliye Hukuk Mahkemesi hakimlerinden Muhsin Gökhan Kayra’dan, yerel mahkemelere ilişkin bilgiler aldı. 
 
Öğrenciler merak ettikleri soruları Hakim Kayra’ya sorma fırsatı bulurken, dersin ardından Çerkezköy Adalet Sarayı’nın işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başsavcı Yılmaz, “Burada 13 Hakim ve 12 Savcı ile hizmet ediyoruz. Yeni Adalet Sarayımız’a taşındıktan sonra yer sorunumuz kalmadı. Adli personel sayımızda da artış yaşanmaya başladı. Tek eksiğimiz personel eksikliği, sizlerin mezun olmasını ve burada göreve başlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Öğrenciler dersin ardından Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz ve Adliye Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu’na çiçek takdim etti.