info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üniversitelilere Mikro Beden Dili Anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı öğrencileri tarafından düzenlenen konferansta ’Mikro Beden Dili’ anlatıldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen program ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş’un konuşması ile başladı. Beden dilinin sözel iletişimi tamamlayan ve anlamlandıran önemli bir iletişim türü olduğunu ifade eden Buluş, "Beden dili hareketlerinin hem toplumsal ilişkilerimizde, hem de iş hayatımızda büyük önemi var" dedi. 
 
"KONUŞMAYLA PARALEL MİMİK SERGİLEMELİYİZ"
Konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar-Psikolog Tuğba Özdenal da, beden dili açısından vücudun en anlamlı bölgesinin yüz bölgesi olduğunu ifade etti. Özdenal iletişim kurarken konuşmayla paralel mimik sergilenmesi gerektiğini dile getiren Özdenal, "İletişim içerisinde olduğumuz insanlar, bizim söylediklerimizi yüzümüze yansıyan ifadelerle buluşturarak anlamlandırırlar. Dolayısıyla, konuşurken, konuşmamızın içeriğiyle paralel giden mimikler sergilememiz, iletişimimizi daha keyifli ve sürdürülebilir hale getirir. Türkçe’yi güzel konuşmak, insanın hayatının her anına önemli katkılar sunar. Bunun için 2 önemli unsurun bir araya gelmesi gerekir. Güzel konuşmak için, önce doğru nefes almayı bilmemiz gerekir. Hatalı nefes, konuşmamızın sekteye uğramasına neden olur" ifadelerini kaydetti. 
Diyaframdan alınan güçlü nefesin, sesi olması gereken tonda çıkmasını sağladığını söyleyen Özdenal, "Bunun yanı sıra her harfin bir çıkış şekli vardır. Harfleri, mahrecine uygun çıkardığımız zaman, konu hakimiyetimiz de varsa, güzel konuşmamız için ortada hiçbir engel kalmamış olur" şeklinde konuştu. 
Programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş’un yanı sıra, Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç.Dr. Murat Çetin, Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci izledi.