info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üsküdar da Taksiciyi Öldüren Kişi Yakalandı

Üsküdar da 2.5 ay önce taksici Kenan Önal ı öldüren Bayram Ali Y., yolda yürürken kendisinden şüphelenen polisin üst aramasında, boynuna astığı cepken içinde tabancayı bulması sonucu yakalandı. Tekirdağ da çobanlık yaptığı belirtilen zanlı Bayram Ali Y., ve tabancayı kendisine sattığı belirlenen 3 kişi adliyeye sevkedildi.

İcadiye Mahallesi Sübyeci Sokakta, yılbaşı akşamı 34 TDN 61 plakalı aracında silahla vurularak yaralan 54 yaşındaki taksici Kenan Önal, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Cinayetin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sıkı bir takip başlattı. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışma sırasında polis ekipleri, İcadiye Mahallesi'nde 3 bin evin kapısını çaldı. Evde bulunanların bilgisine başvurup cinayetle ve katil zanlısıyla ilgili ipucu aradı. Bu çalışmalar sürerken bir yandan da çeşitli noktalarda sabah ve akşam saatlerinde kimlik uygulaması yapıldı. 10 Mart'ta, Maltepe'de uygulama yapan ekiplerin dikkatini şüpheli bir genç çekti. Polisi görünce adımlarını hızlandıran genç, durduruldu. Kimlik numarasından yapılan araştırmada herhangi bir suç kaydına ulaşılamadı. Yapılan üst araması sırasında şüphelinin göğüs kafesi bölgesindeki bir sertlik polisin eline çarptı. Şüphelinin kazağını çıkaran polis, boyna asılmış cepken içinde bir tabanca buldu.

Bunun üzerine şüpheli Bayram Ali Y, (25) gözaltına alındı. Kriminal Polis Laboratuarı'nda yapılan incelemede 7.65 mm çapındaki tabancanın taksici Kenan Önal'ı öldüren silah olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada zanlı Bayram Ali Y., tabancayı Tekirdağ'dan satın aldığı ortaya çıktı. Bu bilgiler doğrultusunda silahı satan 3 kişi de gözaltına alındı. Satıcılar, zanlının "Hasmım var" diyerek tabanca istediğini, tabancayı da bu nedenle verdilererini söylediler.

Yetkililer, Bayram Ali Y'nin Tekirdağ'da çobanlık yaptığı arasıra geldiği İstanbul'da akrabasının yanında kaldığını belirtti. Zanlının polise "Silahı kuyumcu soymak için aldım. Ve üzerimde taşıyorum" dediği öğrenildi. Bayram Ali Y'nin taksici Kenan Önal'ı da gasp amacıyla öldürdüğü belirtildi.

Emniyette ifade vermeyip susma hakkını kullanan Bayram Ali Y., ve kendisine silah satan 3 kişi adliyeye sevk edildi.