info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üst Geçidin 15 Gün İçinde Tamamlanması Bekleniyor

Çerkezköy Tren Garı’nda başlatılan tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelinirken, yenilenen üst geçidinde 15 gün içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacağı öğrenildi.

ALT GEÇİTTE BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ
 
Çerkezköy Tren Garı’nda yaklaşık 4 ay önce başlayan tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Tadilat ve çevre düzenlemeleri hakkında yetkililerden alınan bilgilerde, “Tren Garı’nda yayalar için 12 bin metrekare kaldırım düzenlemesi yapıldı. Kaldırımlar özel andezit taşı ile kaplanırken, engelliler içinde bin 500 metre engelli yürüyüş alanı oluşturuldu. Yaya alt geçidi de modern bir hale getirilerek hem yeni bir tuvalet yapıldı hem de engelliler için rampa yapılarak Engelli Lifti denilen aparat ile engellilerin alt geçidi rahat bir şekilde kullanma imkanı sunulmuş oldu” bilgisi verildi.
 
ALT YAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI
 
Yapılan çevre düzenlemesi hakkında da bilgi veren yetkililer, “Altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çöken kanalizasyon hattını yenileyerek modern bir şekilde yaptık. Tarihi Çerkezköy Tren Garı’nda bulunan binaların aslına uygun olarak yeniden restore edildi ve yeni bir tek katlı lojman yapıldı. Çalışmalar kapsamında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışması da gerçekleştirdik. Tren Garı içerisinde bulunan ve Atatürk Büstü’nün olduğu alanı yeniden düzenleyerek burasını modern ve güzel bir Tören Alanı yapacağız” denildi.
 
SON DERECE GÜVENLİ BİR ÜST GEÇİT OLACAK
 
Yaklaşık 4 ay önce başlanan ve 15 gün içinde tamamlanacağı ifade edilen Üst geçit hakkında da bilgi veren yetkililer, şunları söyledi; “üst geçit ile ilgili çalışmalar kapsamında yapılan etütlerde ana gövdenin sağlam çıktığı ve onun dışında üst geçidin tamamen yenileceğini belirtildi. Üst geçidin üzeri tamamen kapatılarak yenileme çalışmaları kapsamında üst geçidin üzeri modern şekilde kapatılacak ve herhangi bir şekilde aşağı düşme tehlikesi olmayacak. Son derece güvenli bir üst geçit olacak. Üst geçide yapılan asansör sistemi sayesinde de engelli vatandaşlarımız da rahatlıkla üst geçidi kullanabilecekler. Üst geçit tamamlandıktan sonra vatandaşların rahat ve güvenli şekilde aşağı inmelerine olanak sağlayacak.”