info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Usta Şair Halil Soyuer Tekirdağ Namık Kemal Evinde Anıldı

Her ay farklı sanatçılar ve özel günler anısına Namık Kemal evinde şiir ve müzik etkinliği gerçekleştiren Tekirdağ Namık Kemal Şiir İkindileri grubu 2019 yılının ilk ayında usta şair Hali Soyuer anısına bir anma programı düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Namık Kemal evi yetkilisi Ali İhsan Şeniz, " Sanat ve şiir,insanoğlunun vazgeçilmez değerlerindendir.Sanatsız ve şiirsiz bir toplum düşünülemez.Namık Kemal Şiir ikindileri de hem ünlü vatan şairi Namık Kemal'in adını yaşatmak hem de değerli üstatları yadetmek için gösterdikleri emek takdire şayandır.İnanıyorum ki, Şiir ikindileri grubu Tekirdağ'ın yükselen değerleri olmaya devam edeceklerdir " dedi.

Ardından söz alan Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol, " Siz şairler,şiir yazan ve iyi okuyan kişilersiniz. Hayata dair bakış açınız, izleniminiz,duygu,düşünce ve hislerinizi şiire döken kişilersiniz. Siz şairler,yazdığınız şiirleriniz,hem ses hem de mana itibariyle kulağa ve akla hoş gelen kelimeleri çok iyi biçimde kullanarak bir okumada çözülemeyecek bir düğümü, güçlü bir anlamı şiirinizin tek kelimesine bazen tek bir satırına bazen de tamamına yükleyerek etkili olmaktasınız. Duygu, düşünce ve hayallerinizi nasıl daha etkili anlatabileceğinizi, insanın yüreğine nasıl işleyebileceğinizi çok iyi bilen,bizi düşündüren hatta bizi başka bir ruh alemine götürebilen, toplumun da vicdanısınız. 

16 0cak 2004 günü Hak'ka yürüyen, ölümsüz şiirlerin sahibi, sevgi delisi usta şair Halil Soyuer'i Şiir İkindileri grubu olarak,saygıyla,rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı Cennet olsun" Dedi. Program, şiir ve şarkılarla,ikram ve fotoğraf çekimi ile sona ererken, bir sonraki etkinliğin 14 Şubat Sevgililer günü anısına Tekirdağ Tüm Kastamonulular (TÜMKASDER) derneğinde 9 Şubat 2019 Cumartesi tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak : Murat Ürtekin