info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uyuşturucu baronu hastanede

Akdeniz de uyuşturucu gemilerini batıran Uyuşturucu baronu lakaplı Nejat Daş, vücudunda meydana gelen lekeler nedeniyle Tekirdağ Devlet Hastanesi Cildiye Polikliniği nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Sabah saatlerinde Uyuşturucu baronu Nejat Daş, hükümlü olarak tutulduğu Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi nden, diğer 5 tutuklu ve hükümlü ile Tekirdağ Devlet Hastanesi ne getirildi. Tutuklu ve hükümlüler için Devlet Hastanesi bahçesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Elleri önden kelepçeli olarak hükümlü sevk aracından çıkarılan Baron Nejat Daş, Cildiye Polikliniği ne götürüldü. El ve kol derilerinde lekelenmeler oluşan Daş, Cildiye Bölümü nde yarım saatlik kontrolden geçti. Ciddi bir durumunun olmadığı öğrenilen Daş a doktorların ilaçlı tedavi uyguladığı bildirildi. Gergin olduğu gözlenen Nejat Daş, kontrolünün ardından elleri kelepçeli olarak tekrar hükümlü ve tutuklu sevk aracına bindirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan Daş ve 5 tutuklu yoğun güvenlik önlemleri altında yeniden Tekirdağ F Tipi Cezaevi ne götürüldü.

NEJAT DAŞ IN YARGILANMA SÜRECİ Akdeniz de batırılan Kısmetim - 1 gemisi ve uyuşturucuyla yakalanan Lucky - S gemisiyle ilgili olarak yakalandı. Kısmetim - 1 le ilgili olarak İstanbul 2 No lu DGM de yargılandı ve 1994 te 5 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 1993 te yüklü miktarda esrar ve baz morfinle yakalanarak Lucky - S ile ilgili olarak İstanbul 1 No lu DGM de yargılanması sürerken 8 Kasım 1994 te jandarmaların elinden kaçtı. İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından gıyabi tutuklama kararıyla arandığı sırada 21 Şubat 1995 te yakalanmak üzereyken izini yine kaybettirdi. 7 Temmuz 1997 de İspanya Madrid te 14 kilo eroinle yakalanan bir İranlıyla birlikte ele geçirildi ve tutuklandı. Türkiye nin Daş ın iadesiyle ilgili talebi reddedildi. 700 bin euro karşılığında kefaletle serbest bırakılan Daş, 2006 yılında yine bu ülkede uyuşturucu satarken yakalandı. 2007 yılı başlarında kendi isteği üzerine Türkiye ye iade edilen Nejat Daş, sevk edildiği adliyede hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilerek Metris Cezaevi ne gönderildi. Daha sonra da Tekirdağ F Tipi Cezaevi ne sevk edilen zanlı bir süredir Tekirdağ Cezaevi nde cezasını çekiyor. Nejat Daş, "Lucky-S" ve "Kısmetim 1" uyuşturucu davalarında toplam 25 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, kaçtığı İspanya da da aynı suçlardan mahkum olmuştu.