info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya Macar Milli Bayramı Kutlamalarına Katıldı

15 Mart 1849 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Macaristan ın "Milli Bayramı" İstanbul Levent İş Sanat Merkezi nde bir resepsiyonla kutlandı

Macaristan Milli Bayramı resepsiyonunda ilk olarak, ünlü Macar Sanatçısı Miklos Farago’nun eserlerinden oluşan bir ‘Sergi Açılışı’ yapıldı. Milli Bayram Resepsiyonunda,ayrıca dünyaca ünlü Experi Dance dans grubu ’Binbir Yıl ’ adlı bir dans gösterisi yaptı.
Gecede, Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Tibor Misovicz ile İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss birer konuşma yaparken, Türk Macar ilişkilerine katkıda bulunmasından dolayı Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz’a Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Tibor Misovicz tarafından Macaristan Cumhurbaşkanlığı Devlet Üstün Hizmet Madalyası verildi.
Gecede, geçmişten günümüze Macar milletinin bağımsızlık serüveninin tarihi seyri, temsillerle katılımcılara gösterildi.
Resepsiyona, Vali Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Macaristan devletinden temsilciler ile Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, 3 günlük bir ziyaret için Tekirdağ’a gelen Macar dostluk heyeti ile Tekirdağ il protokolü ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen çok sayıda davetli katıldı.