info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Doğan a mumlu davet

Tekirdağ Güreş Ağası Halil Sayı ve beraberindeki heyet Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ı makamında ziyaret etti.

Sayı, Vali Doğan a kırmızı dipli mum hediye ederek, 10-14 Haziran tarihleri arasında kutlanacak 45. Kiraz Festivali programı çerçevesinde düzenlenecek yağlı güreşlere davet etti.
Tekirdağ Güreş Ağası Halil Sayı, beraberindeki heyetle birlikte Vali Aydın Nezih Doğan ı makamında ziyaret ederek, 45. Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında, yapılacak güreş müsabakalarına davet etti. Ziyarette 1 metrelik Kırmızı dipli mum u Vali Doğan a veren Güreş Ağası Halil Sayı, "Eskilerin tabiri ile, sizi kırmızı dipli mum ile güreşlere davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Halil Sayı, ağalıkta 17 inci yılını doldurduğunu hatırlatarak, "Ata sporumuzu Tekirdağ da yerleştirdiğime inanıyorum. Hüseyin Pehlivan ın heykelinin kente dikilmesinde yardımcı oldum" dedi. Hüseyin Pehlivan ın hayat hikayesinden çok etkilenerek ata sporunu Tekirdağ a yerleştirmeyi kafasına koyduğunu anlatan Sayı, "1993 yılından bu yana ağalığı götürdüm. Türkiye de Güreş Ağalığını en uzun süre tutan kişi benim. Umuyorum gelecek yıl ki güreşlerin de ağalığını ben üstlenirim. Yaşadığım sürece ata sporumuza desteğimiz sürecektir" dedi.
Toplumların kendi kültürlerini yaşatması gerekliliğine dikkat çeken Vali Doğan, Osmanlı döneminden günümüze gelen Kırmızı dipli mum ile güreş müsabakalarına davet etme geleneğinin, bu kültürü yaşatan temel geleneklerden biri olduğunu ifade etti. Yağlı güreşlerin ata sporları içerisinde ön sıralarda bulunduğuna işaret eden Vali Doğan, Yunanlı bir işadamının Güreş Ağası olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu ise; "Yağlı güreşler bizim ata sporumuzdur. Ata sporumuza Yunanlı bir işadamının sahip çıkması bizim büyüklüğümüzü gösteriyor" şeklinde yanıtladı.