info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Yerlikaya 11.Köy Ziyaretini Kırkgöz Köyü ne Yaptı

Vali Yerlikaya 11.Köy Ziyaretini Kırkgöz Köyü ne Yaptı

Tekirdağ’ın en fazla nüfusa sahip ilçesi Çorlu’nun Kırkgöz köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Kani Arık ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy meydanındaki kahvehanede köy halkı ile sohbet etti. Burada köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Yerlikaya “Burası göreve başladığımız günden itibaren ziyaret ettiğimiz 11.köyümüz ayrıca  Çorlu ilçemizde ziyaret ettiğimiz 1.köyümüz, çünkü Çorlu bizim kalbimiz, en büyük ilçemiz, burası da 480 haneli büyük bir köyümüz” dedi.
 Ana Arter Yolların Yapımına Öncelik Vereceğiz
 Şu an köyün en büyük sorununun ana yol ile köy arasındaki 1 km’lik yol gibi göründüğünü ifade eden Vali Yerlikaya; ”Bugüne kadar kimseye yapamayacakları sözler vermediklerini, köyün şu an ki mevcut yol durumunu da değerlendirileceğini ancak  yol yapımında temel önceliğin ‘ana arter yollar’ olacağını ifade ettiği konuşmasında, 2013 yılı mart ayından itibaren başlanılarak yapılması planlanan 200 km’lik bir yol yapım çalışmamız olacak. Kırkgöz köyümüz ile Kırkkepenekli köyümüz arasındaki 12 km’lik yolu da bu bu planlama içerisinde değerlendireceğiz”şeklinde konuştu.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve Vali Yardımcıları Mustafa Yel ile Ahmet Büyükçelik’in de bulunduğu ziyaret sonrası Vali Yerlikaya, yeni eğitim öğretim yılının ilk günlerinin yaşandığı bugünlerde, köy okulunun bakımını yaptıranlara da teşekkür ederek köyden ayrıldı.