info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Yerlikaya Şarköy olayları hakkında "Emniyeti Mercek Altına Alacağız" dedi

Vali Yerlikaya Şarköy olayları hakkında "Emniyeti Mercek Altına Alacağız" dedi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya basınla bir araya gelme bilgilendirme toplantıları kapsamında bu gün il de görev yapan ulusal ve yerel televizyon temsilcileri, radyo, ajans muhabirleri ve gazetecilerle Polis evinde bir araya geldi.

Ayda bir defa yapılması planlanan ve ikincisi gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına gazetecilerden yoğun katılım oldu. Toplantıda açıklama yapan Vali Yerlikaya Şarköy de yaşanan olaylara değindi ve Tekirdağlıların duyarlı olduklarını olayların tekrarlanmaması temennisinde bulunarak, olaylardan ötürü yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Ardından Ergene ve OSB lerle ilgili geniş bilgiler verdi.  Arıtma sistemleri ve OSB lerin kazanımları ve yaşanan aksaklıkların çözümleri yönünde basın mensuplarına bilgiler aktardı.

Konuşmasının başında geçmiş olsun dilekleriyle beraber değindiği Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde gerçekleşen olaylar hakkında, Şarköy den toplantıya katılan bir gazeteci tarafından yöneltilen soru üzerine Vali Yerlikaya; Biz bunu tahlil edeceğiz, emniyetimizi de mercek altına alacağız. Bu noktaya nasıl gelindi bunları inceleyeceğiz dedi. Şarköy den katılan bir basın mensubunun sorusu içinde yer alan Emniyet müdürlerinin bir yıldan fazla Şarköy de kalmadıkları ve bu durumun sıkıntılarını aktarması üzerine, Vali Yerlikaya; bunun kabul edilebilir bir sebebi yoksa bende size katılıyorum dedi.

Şarköy’ün önemli bir ilçe olduğuna değinen Vali Ali Yerlikaya yaz ve kış mevsimlerinde nüfusun değişken olduğunu. Bu sebeple İlçeyi en güzel idare edebilecek, tecrübeli, kurumsal hafızası olan şehir dokusuyla ve kendisiyle barışık bir emniyet yönetimi olması lazım. Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Geldiğimden bu güne kadar hiçbir emniyet idarecisini performansından ötürü daha değiştirmedim. Ama bu değiştirmeyeceğim anlamına gelmez. Kişinin benim tolere edemeyeceğim bir arızası varsa başka bir hizmet yerine çekeriz. Dedi.

Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti ve son buldu.