info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Yerlikaya’nın Öğretmenler Günü Mesajı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, "Bizi bu günlere getiren öğretmenlerimize gönül dolusu şükran ve minnet borçluyuz" dedi.

Vali Yerlikara, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında gelecek hedeflerine, öğretmenlerin yüksek katkıları sayesinde, onların yetiştirdikleri özgür düşünceli, nitelikli nesiller sayesinde, çok daha kolay ulaşacağını vurguladı.
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya mesajında " Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye’sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi, son derece kutsal bir görevi yerine getiriyor. Doğu’dan Batı’ya kadar, yurdumuzun en ücra köşelerinde, değişik iklimlerde ve coğrafyalarda, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle devam ettiren öğretmenlerimiz ve eğitim idarecilerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Hepimiz, bizleri bu günlere getiren öğretmenlerimize, gönül dolusu şükran ve minnet borçluyuz. Bununla birlikte, geçmişten bugüne, bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenlerimiz; tıpkı anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar.Zira, bizler ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti ve bize bir harf öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi, gönül borcu kabul etmiş bir milletiz. İnanıyorum ki, güzel ülkemiz ve Tekirdağ’ımız, gelecek hedeflerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, onların yetiştirdikleri özgür düşünceli, nitelikli nesiller sayesinde, çok daha kolay ulaşacaktır.Bu düşüncelerle, Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’da, kutsal görevlerini azimle yerine getiren değerli öğretmenlerimizi, eğitim idarecilerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve ilimizde sayısı 8 bini aşan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum’’ ifadelerini kaydetti.