info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Valilikten Sahil Görülecek

Süleymanapaşa Belediye Başakanı Ekrem Eşkinat, kent meydanı ve sahip projesi tamamlandığında valilik önünde sahilin rahatlıkla görülebileceğini kaydetti.

Binaları yıkarak şehre yeni bir çehre kazandıracağını ifade eden Eşkinat, bu iş için elini taşın altına koyduğunu ifade etti.
 
BASIN TOPLANTISI YAPTI
 
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, basın mensuplarıyla aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Projelerini ve belediyenin aylık icraatını anlatan Eşkinat, yurt dışı ve yurt içi gezilerle ilgili gözlemlerini anlattı.
 
GEZİLERİNDEKİ GÖZLEMLERİNİ ANLATTI
 
Brüksel ve Samsun’a yaptığı gezilerin değerlendirmesini yapan Eşkinat, “Brüksel’de önemli görüşmelerimiz oldu. Bildiğiniz gibi liman gezimizin ilkini Mersin’e yapmıştık. İkincisini de Samsun’a yaptık. Çok verimli bir gezi oldu. Oradaki liman ve sahil düzenlemesiyle ilgili güzel gözlemler yaptık. Samsun 58 kilometrelik bir sahil çalışması yapmış. Biz belediye olarak sahil ve liman yapısını inceledik” diye konuştu.
 
SAHİL ÇALIŞTAYI YAPILACAK
 
Üniversite öğrenci tarafından yapılan sahil projelerinin sergilendiğini aktaran Eşkinat, “Öğrenciler tarafından yapılan bitirme ödevleri projesi sergileniyor. Kasım ayı içinde bir çalıştay yaparak sahilde olması gerekenleri ve olmaması gerekenleri masaya yatıracağız” dedi.
 
‘SAHİLİ YIKIYORUZ’
 
Sahilde sözleşmesi biten binaları yıkacaklarını belirten Eşkinat, “Sahilde sözleşmesi biten binaları hemen yıkacağız. Diğerleri ile de görüşmeler yapacağız. Sahilimizi güzel bir görüntüye kavuşturacağız. Sahil ve meydan konusu hayati bir konu. Bu 2 projeye ön yargısız bakmalıyız. Lütfen bu konuda bir bütün olalım. Meydan ve sahil konusunda mutabık olalım. Bu bir kere yapılıyor” şeklinde konuştu.
 
‘MEYDAN İLE SAHİLİ BİRLEŞTİRECEĞİZ’
 
Eşkinat, “Meydan ile sahili birleştireceğiz. Kaymakamlık binasını belediye olarak satın alıyoruz. Bir süre kullandıktan sonra meydan projesi kapsamında yıkacağız. Kültür merkezi içinde görüşmeler devam ediyor. Burayı da alıp eski haline getirdikten sonra güzel bir tiyatro salonu yapacağız” sözlerini ifade etti.
 
Projelerin tamamlanmasıyla Trakya’nın en büyük meydanının ortaya çıkacağını kaydeden Eşkinat, “Trakya’nın en büyük meydanını yapıyoruz. Şehir nefes alacak. Rüstem Paşa Külliyesi meydana çıkacak. Mimar Sinan Caddesi tek yol olacak. Valilik önünden geçen yol parkın içinde kalacak. Valilik bahçesinden bakıldığında sahil görünecek” dedi.
 
Basın toplantından sonra Eşkinat gazetecilerle birlikte şehri gezdi. Eşkinat yıkılacak binaları tek tek gösterdi.