info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vardiya Bizde Platformu Tüm Türkiye İle Birlikte Tekirdağda Basın Açıklaması Yaptı

Tekirdağ tuğlalı parkta, “vardiya bizde platformu” adında kurulan bir grubun Tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirdiği “sessiz çığlık adlı eylem ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

Bu platformda,her zaman görmeye alışık olduğumuz sol parti ve sivil kuruluşlarının yanı sıra,MHP’Lİ vatandaşların bulunması da dikkat çekti.Ellerinde cezaevindeki Tutuklu ordu mensuplarının resimlerini taşıyan topluluk,tuğlalı parkta bir basın açıklaması yaptı.
 
Topluluk adına konuşan emekli albay Şener Zeynel Saygın, “Ergenekon,balyoz,Poyrazköy,askeri casusluk,Oda tv,gizli belge ve28 Şubat davalarının daha soruşturma aşamasında iken,hukuki dayanaktan yoksunuydurma ve siyasi davalarolduğu defalarca söylendi.Duruşmalar esnasındayapılan haksızlık ve hukuksuzluklar yüzlerce kez dile getirildi.Ancak,gerek yerel mahkemeler,gerekse yüksek yargı gerçekleri görmezlikten gelerekadaletsiz kararlar verdi.
 
Bizler,vardiye platformu olarak,on iki merkezdeuzun süredir yürütülen çalışmalarımıza on üçüncü merkez olarak   Tekirdağ ilimizin de katılımını gururla ilan ediyoruz.Başta TBMM ve iktidar partisi olmak üzere,sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların,üzerlerine düşeni hemen yapmasını,suçsuz olarak tutsak edilen;Öncelikle hayati rahatsızlıkları olan  Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu,E.Tuğg.Levent Ersöz,Gazi E.Ütğm.Avukat Serdar Öztürk olmak üzere,eşlerimizin,babalarımızın,çocuklarımızın,arkadaşlarımızın ve dostlarımızın serbest bırakılmalarını bekliyoruz.
 
HAK KUVVETİN ÜSTÜNDEDİR.”Dedi.Sesiz çığlık eylemi,şair Kemal ADLEYBA’NIN hükumeti hedef alan şiiriyle son buldu.
 
Kaynak : Murat Ürtekin