info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İle Çok Özel Röportaj

Siyasete Biz Yön Veriyoruz

Vatan Partisi genel başkanı Doğu Perinçek,kurultay sonrası haber merkezimizden Murat Ürtekin ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Röportajda iktidar ve muhalefete sert eleştirilerde bulunan Perinçek,çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MURAT ÜRTEKİN; Sayın Doğu Perinçek, siz konuşmanızda İsviçre mahkemesinde Ermeni soykırım davasını Türkiye’de hiçbir genel ve yerel gazetenin yayımlamadığını söylediniz. Oysa ben bunu yayımladım. Hatta benim “Sözde Ermeni Özde Türk Katliamı” adında bir köşe yazısı dizim vardır. Sizin Sözde Ermeni katliamı davası, Amerikan dolarına karşı mücadelenizi izliyorum ve destekliyorum. Zaten ülkemizde yabancı isimlere özenti ve yabancı marka tutkusunu ben de tasvip etmiyorum. Doğu Perinçek bunlarla mücadele ediyor. Bunu takdirle karşılıyoruz ve İsviçre’de kazandığınız dava nedeniyle tebrik ediyoruz.

DOĞU PERİNÇEK; Sağ olun.

 

M.Ü; Fakat şöyle bir iddia da var. Doğu Perinçek sol çizgiden çıktı, Milliyetçi Hareket Partisinin misyonunu üstlendi. Bir yandan Ak Partiyi eleştirirken, bir yandan da destek veriyor diyorlar. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

D.P;Sol, solcu deme. Dünyada vatansever olmayan dünyada bir sol var mı? Dünyada bütün vatan savaşlarına kimler önderlik etti? Yugoslavya’da Tito, Arnavutluk’da Enver Hoca, Çin’de Mao’dur. Çekoslovakya’sı, Bulgaristan’ı, Romanya’sı, Vietnam’ı, Hoşimi’i, Dünya’da ne kadar vatan savaşı varsa, sol önderlik etmiştir. Bana bir tane sağ milliyetçi göster. Milliyetçi Hareket Partisinin neden vatan için bir başarısı yok? Bir tane göster. Milliyetçi Hareket partisinin bütün planları 1960’larda solun üzerine sürülmedi mi? Milliyetçi Hareket partisi neden Ermeni meselesinde bu vatanı savunmuyor? Niçin PKK meselesinde tutarlı bir tavır almıyor? Niçin Amerikan Emperyalizmine, Avrupa birliğine karşı çıkamıyor, Avrupa birliğini savunuyor? Niçin Milliyetçi Hareket partisi içinde bir sürü adam Fethullah terör örgütü ve Amerika ile işbirliği yapıyor? Milliyetçilik soldadır. Milliyetçi olan, vatanını savunan, vatan savaşı yapan soldur. Yüzyılın tarihine bakın, vatan savaşlarında solun önderlik ettiğini görüyoruz. Onun için bunun kadar yanlış bir fikir olamaz. Doğu Perinçek PKK’NIN yanında olunca mı solcu olacak?

 

M.Ü; Bu doğru değil. Siz eksen kayması yerine ekseni rayına biz oturtuyoruz mu diyorsunuz?

D.P;Hayır,1960’lardan beri aynı çizgideyiz, eksen budur.1960’LARDA DA Amerikan Emperyalizmine karşıydık.1970’lerde de,”ne Amerika, ne Rusya” diyen Vatan Partisiydi.1990’larda da PKK’YA karşı kararlı, tutarlı politikalar üreten de bizdik. PKK’YA karşı CHP VE AKP anlaşma, koklaşma, sözleşme, çözüm uygularken, Vatan Partisi çözüm olmaz diyordu. Çağımızda sol, eşittir vatanseverliktir.

 

M.Ü; Zaten Atatürk’ün çizgisinde de, ilkelerinde de, Altı okun birinde de milliyetçilik vardır.

D.P;Altı ok, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik ve Devrimciliktir. Emperyalizmle mücadele Milliyetçilik demektir. Dünyaya baktığımızda, vatanseverliğin en cephesinde daima sol vardır. Ben sol-sağ ayrımını sağlıklı bulmuyorum.

 

M.Ü; Sosyal Demokrat diyelim.

D.P;Sizin sorunuzdan da belli oldu, sol ve sağ konusunda farklı farklı tarifler var. Onun için sol-sağ kavramını kullanmak istemiyoruz. Vatan Partisini tanımlayan tek şey, kendi adıdır. Vatan partisi, vatanseverlerin partisidir.

 

M.Ü; Benim soruyu sormamın amacı bu değildi.

D.P;İkincisi, geçelim, eksik bırakalım efendim.

 

M.Ü; Benim burada anlatmak istediğim konu, Vatan Partisinin ifade sıkıntısı var. Doğu Perinçek’in yapmak istediğini halk anlamıyor.

D.P;Vatan partisinin hiçbir sıkıntısı yok.

 

M.Ü; Halk anlamıyor. Sürekli eleştirinin hedefindesiniz, bunu çözümlemek istiyoruz.

D.P;Halk anlıyor. Doğu Perinçek’i Vatan partisini bütün Dünya biliyor. İsviçre’yi, Almanya’yı, Avrupa’yı dize getiriyoruz. Niçin anlaşılmasın? Ama sizin sorunuzda da ortaya çıktı. İkinci maddeyi eksik bıraktım. Siz Tayyip Erdoğan ile yan yana geliyorsunuz dediniz.

 

M.Ü; Hayır. Yan yana geliyorsunuz demedim. Hem eleştiriyorsunuz hem yanında görünüyorsunuz dedim.(soruda Tayyip Erdoğan değil, Ak Parti vardı. Perinçek Tayyip Erdoğan olarak açıkladı.) 

D.P;Peki, yan yana gelmeyeyim, CHP gibi PKK’YI, mı destekleyeyim? CHP gibi Fetö’yü mü destekleyeyim? Rusya ile kötü olunca Amerika’ya mı koşayım? Bizim kendi programımız var. Biz kendi programımıza sahip çıkıyoruz. Biz o programa Ak Partiyi getiren partiyiz. Biz Türkiye’nin yönetiminde ağırlığı olan partiyiz.

 

M.Ü; Fikirlerinizin aynı çizgiye geldiğini mi söylüyorsunuz?

D.P;Aynı çizgide değiliz. Onlar PKK ile işbirliği yapıyordu, biz PKK ile silahlı mücadele dedik, oldu. Onlar Fetö ile işbirliği yapıyordu, bizi hapse attılar. Biz Fetö Amerika’nın Gladyosudur dedik, Türkiye şimdi Fetö’nün üzerine gidiyor. Ak Partiyi yönlendiren biziz.

 

M.Ü; Türkiye’yi yönlendiren siz oluyorsunuz öyle mi?

D.P;Gerçekler ortada. Rusya ile düşmandılar, biz dosttuk. Geldiler dost oldular. Suriye’ye düşmandılar. Biz Suriye politikasını Türkiye’nin eksenine oturttuk. Onlar Suriye ile barıştırmamız için ricada bulundular.

 

M.Ü; Vatan Partisi köprü mü oluyor?

D.P;VATAN Partisi köprü olmuyor. Koyduğu bütün programlar, siyasetler bir bir, eze eze kendini Türkiye’ye Türkiye’yi yönetenlere kabul ettiriyor.

 

M.Ü; Siyasete siz mi yön veriyorsunuz?

D.P;Evet, biz yön veriyoruz. Zaten bunu herkes görüyor.

Kaynak : Murat Ürtekin