info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Partisinden Terör Eylemi Öncesi Tarihi Açıklama

Mecliste PKK İstemiyoruz, HDp kapatılsın

Vatan Partisi Tekirdağ il başkanı Hasan Oruk ve partililer, Tekirdağ Tuğlalı parkta tarihi bir imza kampanyası başlattılar. İstanbul’da Beşiktaş stadı yakınındaki terör saldırısı öncesi, HDP’NİN kapatılması ve HDP milletvekillerinin tutuklanması için bir imza kampanyası başlatan Vatan Partisi yöneticileri, terörle mücadele için HDP’NİN kapatılması ve milletvekillerinin tutuklanması için bir basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi Tekirdağ il başkanı Hasan Oruk; “Türkiye terörle hesaplaşmada büyük başarılar kazandı ve kazanıyor. Ordumuz, polisimiz, köy korucularımız, Amerika’nın kara gücü PKK’YI hendeklere gömmüştür. Suriye’nin kuzeyinde ABD’NİN ikinci İsrail koridorunu bozmuştur. PKK güdümündeki HDP liderleri, Cumhuriyetimize, Vatan bütünlüğümüze ve milli birliğimize karşı en ağır suçları işlemişlerdir.”Kürdistan’a özerklik” toplantıları örgütleyen, canlı bombacıların tabutlarını sırtlarında taşıyan, bölücü terör örgütünün suçlarına ortak olan sözde milletvekillerinin tutuklanması yasalara uygun ve haklıdır.

Bu koşullarda sekiz Avrupa Birliği diplomatı, tutuklu milletvekillerinin sıralarında oturarak bölücülüğü açıkça kışkırtmaktadırlar. ABD’NİN şımarttığı HDP’LİLER meclis salonlarında, “Kürdistan Faşizme mezar olacak” yaygarası koparmışlardır. ABD ve AB, besleyip büyüttükleri PKK’YI kollamaktadırlar. Rusya, İran, Irak ve Suriye ise Türkiye’nin toprak bütünlüğünü destekliyorlar. 15 Temmuz darbe girişiminde başarısız olan Amerika, bugün ekonomi silahını kullanmaktadır. Türkiye’deki ekonomik kriz hızla derinleşiyor.

Atlantik sisteminin dayattığı ekonomi, borç batağında çırpınıyor. Ekonomik kriz sonucunda gelişecek bir emekçi ve halk hareketini parçalamak için Amerika’nın kullanacağı sokak gücü yine HDP/PKK olacaktır. HDP’NİN kapatılması, Türkiye’nin güvenlik meselesidir. “HDP DERHAL KAPATILMALIDIR” Binlerce insanımızı şehit eden, milletimizin can ve mal güvenliğini yok eden, çocukları katleden, ülkemizi ve milletimizi bölmek için 30 yıldır terör faaliyetlerinde bulunan PKK’NIN emir ve komutasında hareket eden, bölücülük niteliğindeki eylemlerin odağı olan HDP’NİN kapatılması, Anayasamız ve ülke bütünlüğümüz açısından zorunlu hale gelmiştir.

Vatan savaşının başarısı ve bölücü teröre karşı mücadelenin bir an önce kesin sonuca ulaşması için, PKK’NIN siyasi uzantısı olan HDP derhal kapatılmalıdır. Hukukun emri de, milletin talebi de budur” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin