info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Şairi Namık Kemal Ölümünün 122. Yılında Anıldı

Üç Kemaller diyarı Tekirdağ’ımızın bir çok kurumunda ismi olan, Vatan Şairi “Namık Kemal’i Ölümünün 122. yılında Gelibolu Bolayır daki Mezarı başında ve Tekirdağ’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Üç Kemaller diyarı Tekirdağ’ımızın bir çok kurumunda ismi olan, Vatan Şairi “Namık Kemal’i Ölümünün 122. yılında Gelibolu Bolayır daki Mezarı başında ve Tekirdağ’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Bolayır daki anma törenine saat 10.00 da Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 18. Zırhlı Tugay Komutanı Ferhan Özgen ,Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer,Cumhuriyet Savcısı Nihat Öztürk ile Öğrenciler ve Öğretmenler ile Vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşından sonra Çelenklerin konulması sonra Namık Kemal in Biyografisinin okunması ile tören sona erdi.

Tekirdağ Namık Kemal Anıtı önünde yapılan törene Vali Zübeyir Kemelek Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük Belediye Başkanı Op.Dr Adem Dalgıç,NKÜ Rektörü Prof.Dr.Nizamettin Şenköylü,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ,Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek,İl Jandarma alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan,Vali Yardımcıları Milli Eğitim Müdürü Şenol,Genç İl Müftüsü Mahmut Gürler,Tic.San.Odası Bşk.Vek. Siyasi Parti Başkanları,STK kuruluşları,Temsilcileri Namık Kemal Derneği Onursal Başkanı Mehmet Serez,ile Diğer kurum müdürleri, okul müdür Öğretmenleri ile Vatandaşlar törene katıldılar. Törende Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Öğrencileri İstiklal Marşını seslendirdiler.

Namık Kemal Evinde Yazar Mehmet Serez tarafından hazırlanan Namık Kemal sergisi Protokol tarafından gezildi.

Belediye Kültür Merkezinde protokol’un katılımlarıyla NKÜ den Doç.Dr.Tevfik Sütçü Tarafından,Namık Kemal ile ilgili Görsel sunum yapıldı N.K.İ.O Öğrencileri tarafından Namık Kemal’in Hayatı ve eserleri ile ilgili tanıtım  yapıldı Kamil Korkmaz İ.Ö.O. Öğrencileri’de Namık Kemal Orotoryosunu sahneye koydular.

Mussırrım sabıtımda can verince Halka Hizmette

Fedakarın kalır eskar’ı daim kalb-i millette

Denur birgün gelirde saye-i yeyz-i hamiyette

Kemal’in seng-i Kabri kalmadıysa Namı kalmıştır.

Kaynak: www.tekirdagyenihaber.com