info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaşın Ağaç Tepkisi

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde kaldırım üzerinde bulunan iki ağaç kasap dükkanı işleten bir esnaf tarafından kesilince, vatandaşlar sokağa döküldü.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Bu bir katliamdır. Bir ağaç ne kadar zorlukla yetişiyor. Kamuya ait bir yerde bulunan ağaçların kesilmesi son derece yanlıştır” dedi. 
 
Olay, ilçeye bağlı Sağlık Mahallesi’nde E-5 yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre kaldırım çalışmasının yapıldığı cadde üzerinde bulunan iki ağaç, kasap dükkanı işleten İ.Z. tarafından kesildi. Olayı öğrenen Milletvekili Emre Köprülü, ilçeye gelerek konu hakkında bilgi aldı. Köprülü, “İki ağacın kesilmesi son derece yanlıştır. Burada kamuya ait olan bir yerde bulunan iki adet ağaç kökünden kesilmiş. Nasıl ve kim tarafından yapıldıysa kafasına göre yapmıştır. Burası yeni kurulan bir ilçe ve bu ilçede iktidar partisinin bulunduğu bu yerde iki ağaç kesilmesi doğru değildir. Burada bir belediye var, bir kurum var. Kaldı ki belediyeye müracaat edilir şikayet var ise yetkili ekip gelip bakar eğer ki ağaçlarda hastalık var ise kurum bunun gereğini yapar, kesilecekse ağaçlar kesilir” dedi. 
 
Mahallede yaşayan Mehmet Bilgili ise ağaçların kasap dükkanı işleten İ.Z. tarafından kesildiğini, neden kestiğini sorduğunda ise kendisine, “Bunları ben ektim ben kestim” dediğini öne sürerek, “Ben de yanlış yaptığını söyledim” diye konuştu. 
 
İ.Z. de, belediye çalışmaları sırasında ağaçların diplerinin açılmasıyla kuruma olduğunu, bunun için de testereyle ağaçları kestiğini söyledi.
 
BELEDİYE EKİPLERİ İNCELEME YAPTI
 
Konuyla ilgili olarak Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay yerine gelerek burada kesilen ağaçlar hakkında araştırma yaptı. Ağaçların İ.Z. tarafından kesildiğinin belirtilmesi sonucu rapor tutuldu. Kesilen ağaçların yerine ise yenisinin dikileceği belirtildi.