info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaşın broşür isyanı

Tekirdağ da birbiri ardına açılan süpermarketlerin aralarında rekabete girerek, tanıtım ve fiyat broşürleri bastırıp kent genelinde dağıtmaları nedeniyle, apartmanları, sokakları ve caddeleri kaplayan kağıt kirliliğine vatandaş isyan etti.

Büyük marketlerin rekabet yarışına girmesiyle insert adı verilen ürün tanıtım ve fiyat broşürleri bastırarak haftalık indirimleri halka duyurmak istemesi çevre kirliliğini tetikliyor.
Apartman boşluklarına, sokaklara ve caddelere düzinelerce bırakılan broşürler, bazen rüzgarlar bazen de çocuklar aracılığı ile etrafa saçılarak çevre ve görüntü kirliliği oluşturuyor. Süpermarketlerin indirimlerini duyurduğu broşürler, Tekirdağ da hemen hemen her sokak ve caddeyi kağıt çöplüğüne çevirirken, vatandaşlar ise bu durumdan hayli şikayetçi.
BELEDİYE, BROŞÜR KİRLİLİĞİNE DUYARSIZ
Vatandaşlar tepkilerini broşürleri dağıtan görevlilere ve yetkililere gösterirken, "Türkiye genelinde yeni çıkan kabahatler kanununun uygulandığını ve bu kapsamda kesilen cezaları haberlerde izliyoruz, ancak Tekirdağ"da maalesef aynı duyarlılığı görmek mümkün olmuyor. Sokaklarımızı ve apartman girişlerimizi kaplayan bu kağıtların engellenmesini istiyoruz. Yetkililer ya bu kirliliği yaratanlara ceza kessin yada temizlik görevlilerinin sayılarını artırsın." diye konuştular.
10 DAİRELİ APARTMANA 50-60 BROŞÜR
Vatandaşlar dağıtıcıların ellerindeki broşürleri orantısız dağıttıklarını belirterek, "Bazı marketlerin dağıtıcıları işi abartıyor. 10 dairelik binaya 50-60 adet broşür bırakıyor. Böyle reklam olmaz. Hele halk pazarının (Perşembe) olduğu günler meyve-sebze reyonlarında yapılan indirimler yüzünden süpermarketler apartman girişlerine broşürler bırakıyor. Bizler broşür temizliği yapmaktan bıktık. Sokaklarımız kağıt çöplüğüne döndü." diye konuştular.
BROŞÜRLERDEN PARA ALINIYOR MU?
Öte yandan büyük oranda marketler olmak üzere bazı esnaflar tarafından da ürün tanıtımı amacıyla kullanılan broşürler için belediyelerden izin alınması ve ücret yatırılması da gerekiyor. Konuyla ilgili olarak resmi olmayan verilere göre bir çok belediyenin mecliste karar alarak dağıtılan broşür ve el ilanı başına 25 ile 50 kuruş bedel aldığı biliniyor. Tekirdağ Belediyesi nin ise süpermarketlerin reklam broşürlerinden para alıp almadığı ise merak uyandırıyor.