info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Velilerin Kafası Karışık

Çorlu da bulunan okullarda H1N1 virüsü nedeniyle aşılamalar devam ederken, bazı velilerin çocuklarının aşılanmasından vazgeçtikleri öğrenildi.

Okul yönetimine verilen ve öğrencinin aşılanmasını onaylayan bazı öğrenci velilerinin, bu karardan vazgeçerek okul yönetimine tekrardan dilekçe verdikleri belirtildi.

Hafta başında Çorlu da bulunan okullarda başlayan domuz gribi aşılaması devam ederken, daha önceden onay veren velilerin bu kararlarından vazgeçtikleri öğrenildi. Çorlu genelinde okul yönetimleri tarafından velilere gönderilen ?aşı onay formunda yapılan geri dönüşlerde hayal kırıklığı yaşandı.

Çorlu ilçe merkezinde bulunan okullarda yer alan 43 bin 680 öğrenciden sadece 2 bin 740 ının velisi aşı olmayı kabul etmiş, 40 bin 940 öğrenci velisi ise aşı olmayı kabul etmemişti. Okullarda başlanan aşılama çalışması ile birlikte bu rakamlarda tekrardan bir düşüş yaşandığı öğrenildi. Çocuğunun aşı olmasını isteyen ve formu bu şekilde doldurarak okul yönetimine gönderen bazı velilerin bu karardan vazgeçtikleri belirtildi. Okul yönetimlerine yeni bir dilekçe ile başvuran öğrenci velilerinin ?aşı olmasını istemiyorum şeklinde karar değiştirdikleri öğrenildi.

"Kafamız Karıştı"

Okullarda başlayan aşılama faaliyetlerinin ardından kafalarının hala karışık olduğunu söyleyen öğrenci velileri; "Her yerden faklı şeyler söyleniyor. Kimileri oluyor, kimileri olmuyor. Bu da bizlerin kafasını karıştırıyor. Aşı nedeniyle en başta yaşanan olumsuzluk, herkesi etkiledi. Bizde çocuklarımıza aşı yaptırıp yaptırmama konusunda tereddütlüyüz. Çoğu öğrenci velisi aşı yaptırmadığı için bizde vazgeçtik. Okulda diğer öğrencilerin velileri ile konuşuyoruz, onlar yaptırmayacaklarını söylüyorlar. Böyle olunca da bizde çocuğumuzun aşı olmasından vazgeçtik" diye konuştular.