info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yalvaç Ural Çorlu Aka Koleji’nin Konuğu Oldu

2013-2014 eğitim öğretim yılı edebiyat etkinlikleri programı kapsamında, ünlü çocuk edebiyatı yazarı Yalvaç Ural 26 Eylül Perşembe günü Çorlu Aka Koleji’nin konuğu oldu.

2013-2014 eğitim öğretim yılı edebiyat etkinlikleri programı kapsamında Çorlu Aka Koleji’ni ziyaret eden dünyaca ünlü gazeteci yazar Yalvaç Ural “Çocuk, dil ve edebiyat” konulu söyleşisiyle beraber öğrencilere okuma alışkanlığı kazanmanın önemini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen söyleşi ve imza gününde öğrencilere kitaplarını imzalayan Yalvaç Ural’a coşkulu alkışlarla eşlik edildi. 
 
Yalvaç Ural’ın Geçmişi
 
1945 Konya doğumlu Yalvaç Ural, özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar vermiş gazeteci yazardır.  Milliyet Gazetesi Çocuk Dergisi’nde editör olarak çalışmaya başlayan Yalvaç Ural’ın 23 yılda 25 çocuk dergisi yayımlandı. Yurtdışında yayımlanan Türkçe dergilere katkıda bulunan Yalvaç Ural’ın  "Gölcüğü Küçük Avcılar" adlı öyküsü İngilizce'ye çevrilerek, 1996 yılında Oxford University Press tarafından ortaöğretim çocukları için hazırlanan "Dört Türk Öykücüsü" adlı kitapta yer almıştı.
 
Yalvaç Ural'ın Feridun Oral ile birlikte hazırladıkları "Korkuluğun Kalbi" kitabının ilk baskısı Avusturya'da Almanca olarak basıldı, bir yılda iki baskı yapan kitap Avusturya'nın komşu ülkesi Almanya'da 1995'te en çok satan kitaplarından biri oldu. 65 çocuk kitabı yayımlayan Yalvaç Ural, yetişkinler için dört kitap ve bir şiir kitabı yayımladı. Çocuk edebiyatındaki çalışmaları ile yurtdışında da ünlenen Yalvaç Ural, Hollanda'daki 5. Uluslararası Çocuk Şiir Festivali'nde, "Armonikanın Şairi", "Dünya Çocuk Şiirinin Şampiyonu" diye adlandırıldı.