info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yardımsever Kadınlar Tekirdağlılar’ın Takdirini Topladı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin 86. kuruluş yıl dönümü, Tekirdağ’da faaliyete başlamasının 30. yılı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Yardım seven kadınlar yaptıkları çalışmalarla Tekirdağlılar’ın takdirini topladı.

Atatürk Anıtı’na çelen sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Buradaki törenlere Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Başkanı Servet Gürkan, BBP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Osman Kurt, kadınlar ve dernek üyeleri katıldı. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Neslihan Gürcanlar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Derneğin Türkiye Cumhuriyeti’nden 5 yaş genç olduğunu belirtti.
 
Derneğin 1982 yılında “yoksul kadına yardım cemiyeti” adı altında kurulduğunu bildiren Gürcanlar, derneğin adının daha sonra Atatürk tarafından “Yardım Sevenler Derneği” olarak değiştirildiğini ifade etti. Derneğin genel merkez ve 145 şubesiyle daima üstün hizmet vermeye gayret gösterdiğini anlatan Gürcanlar, “Ülkeye bir örümcek ağı gibi yayılmış olan şubelerimiz, genel merkez paralelinde yapmış olduğu gurur verici çalışmalarıyla, her zaman teşvik ve takdir görmüştür. Derneğimiz kalbi yardım etme duygusuyla çarpan bay ve bayanlardan oluşuyor. Türkiye Yardım Sevenler Derneği yüzlerce öğrenciye karşılıksız burs verdik. Doktorlarımız, mühendislerimiz, avukatlarımız, öğretmenlerimiz ve birçok meslek sahibi gençlerimi ülkemize kazandırdık.” diye konuştu.
 
Yaptıkları çalışmaları sıralayan Gürcanlar, “Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile el sanatları kursları açarak kadınlarımız meslek sahibi olmalarına öncü olduk. Yetişkinlere okuma yazma kursları açarak okuma yazma öğrenmelerini sağladık. Yabancı dil kursları açarak genç, yaşlı herkese yabancı dil öğrenmelerini sağladık. Evlenecek gençlerimize her türlü yardımı sağlayarak yuva kurmalarına yardımcı olduk. Hasta vatandaşlarımızın ameliyat ilaç ve tedavi masraflarını karşıladık. Selde zarar gören ihtiyaç sahiplerine yakacak, yiyecek, giyecek ve sizlerin bağışladığı ikinci el giysileri dağıttık.” sözlerine yer verdi.
 
Yardımlarını esirgemeyenlere teşekkür eden Gürcanlar, “Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta devlet büyüklerimiz olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Çalışmalarımızda sürekli yanımda olan yönetim kuruluna ve onların değerli ailelerine de teşekkürü bir borç bilirim. Nice 86 ve 30 yıllara diyorum.” dedi.