info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yemeklik Himalaya Tuzu

Romatizmalarından kurtulmak için aradığı şifayı Himalaya Kristal Tuzu’nda bulan Çay Ocağı İşletmecisi Ali Kara, kendisi gibi şifa arayanlara derman olmaya başladı.

Himalaya tuzu doğadaki en saf tuz olarak bilinmekte. 250 milyon yıl önceki denizlerin kurumasıyla oluştuğu belirtilen tuz havzalarından alınan bu tuz bedende bulunan tüm elementleri içermesinin yanı sıra yeryüzünde bulunan elementlerden 84 ayrı minerali de bünyesinde barındırdığı belirtiliyor. Vücut hücrelerinin iç sıvı dengesinin ve sinir sisteminin elektriksel faaliyetini desteklediği söylenen Himalaya Kristal Tuzu'nu Çerkezköy'de romatizmaları nedeniyle kullanan Çay Ocağı İşletmecisi Ali Kara, satmaya başladı.
 
KURSUNA KATILDI
 
Himalaya Kristal Tuzu'nun yemeklerde de rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Ali Kara, "Bu tuzu kullananlar, aşırı kilolardan, astımdan, romatizmadan, şekerden, guttan, artritten, osteoporozdan, yüksek tansiyondan, kanserden korunmuş ve kurtulmuş olur. Ben üç senedir kullanıyorum. Sağlık olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Zaten romatizmalarımdan ötürü kullanmaya başlamıştım. Faydalarına gelince, İstanbul'da bununla ilgili kursara katıldım. İki yıldan beri de Çerkezköy'de Himalaya Kristal Tuz'unun satışını yapıyorum."dedi. Himalaya Tuzu ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Kara, "Suyun aksine, tuz kubik bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte Himalaya Kristal tuzunu özel kılan, değişkenliği, dönüşüm becerisidir. Tuz suda çözülebilen tek kristaldir. Suya bir kaya kristali koyarsak, yapısını koruyacaktır; suya titreşimlerini aktarabilmesine rağmen, aynı kaya kristali olarak kalacaktır. Bir bardak suya Himalaya Kristal tuzu koyarsak , çözünür.  Tuz moleküler yapısının aksine her zaman iyonikleşmiş halde bulunur."diye konuştu.
 
HİMALAYA YEMEKLİK TUZU'NUN FAYDALARI
 
Himalaya Yemeklik Tuzu'nun kilosunun 15 TL'ye satıldığını söyleyen Ali Kara, "Çankırı tuzu ile karıştırılmasın. Çankırı tuzu tansiyon ve şekeri tetikleyebilir." uyarısında bulundu. Kara himalaya yemeklik tuzunun faydalarını şöyle sıraladı:
-  İçerisinde 84 tane mineral olduğu kanıtlanmıştır.
-  Damarlarda sertleşme yapmaz.
-  Kalp, damar, tansiyon ve böbrek hastaları rahatlıkla kullanabilirler
-  Sağlıklı bir yaşam için ,doğru su (ph dengesi olan), doğru tuz, temiz hava ve doğru beslenmek şarttır.
-  Sağlıklı ya da hasta olan herkes bu tuzu kullanmalı,diğer tuzu hayatından çıkarmalıdır.
-  Vücudun asit ve baz dengesini olumlu etkiler.
-  Vücudun elektrik yükünü olumlu etkiler.  
-  Dolaşım sistemini ve organlarını olumlu etkiler.
-  Kan basıncının düşmesine sebep olur.
-  Vücutta biriken toksinlerin ve ağır metallerin dışarı atılması sağlar.
-  Tadı normal tuz tadından daha keskindir.
-  Yumruk büyüklüğündeki bir himalaya tuzunu yarım bardak suyun içinde erimeye bırkatığınızda, yaklaşık bir haftada erir.
-  Bu tuzlu su karışımını içtikten sonra,ilk etapta tansiyon yükselmesi olabilir vücut buna alışıtıktan sonra tansiyon ve şekeriniz normale dönecektir.