info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Çöp Toplama Sistemi Başarısız Oldu

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinin en işlek caddelerinden olan 100. Yıl Caddesi’ndeki temizlik sorunu sürüyor. Çöp sorununu çözüme kavuşturmak için denenen yeni proje de sonuçsuz kaldı.

Muratlı çarşısındaki tüm çöp konteynırlarını toplayan belediye ekipleri, sabah 8 akşam üzeri 4’te kapıcı misali esnafın çöplerini alacaklarını duyurmuşlardı. Çöp sorununu çözmek için temizlik timi oluşturan Muratlı Belediyesi, esnaflara da yeni sistemi anlatarak uyarmıştı fakat yeni denenen proje de bekleneni vermedi.
 
100. Yıl Caddesi’ndeki kötü görüntü, çöp konteynırlarının toplanmasıyla daha da arttı. Sokak civarında cirit atan köpekler ise vatandaşların tepkisine yol açıyor.
 
Esnafın ve vatandaşların yeni sisteme alışamadıklarından sorunların yaşandığını ifade eden yetkililer ise, çevre temizliğinde kullanılan geçmişten kalma yöntemlere son vermek istediklerini belirtti. Esnafın ve halkın da üzerlerine düşen sorumluluklarını unutmamaları gerektiğini kaydeden belediye ekipleri, herkesten destek ve uyum beklediklerini beyan etti.