info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yenice Belediyesi ne Haciz

Tekirdağ ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice Beldesi Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu, "Haciz nedeniyle vatandaşa belediye hizmeti veremiyoruz" dedi.

 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice Beldesi Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu, "Haciz nedeniyle vatandaşa belediye hizmeti veremiyoruz" dedi. 
 
Yenice Belediyesine, özel bir şirkete olan borcu dolayısıyla haciz geldi. Haciz memurları, belediye başkanının masası, koltuğu ve belediyenin birimlerinde bulunan bilgisayarlar ile klimaları aldı. 
 
Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu yaptığı açıklamada, haciz işlemleri nedeniyle vatandaşa hizmet verilemediğini ifade etti. 
 
Yapılan haczin hukuka uygun olmadığını öne süren Topaloğlu, mahkemeye başvurarak yasal yollardan haklarını arayacaklarını belirtti. 
 
Topaloğlu, şunları söyledi: 
 
"Belediyemize hukuka aykırı bir şekilde haciz işlemi uygulanmaktadır. Belediyemizin bütün malzemelerine ve bilgisayar sistemlerine el konuldu. Haciz nedeniyle vatandaşa belediye hizmeti veremiyoruz. Bu durum karşısında biz de hakkımızı yasal yollardan arayacağız. " 
 
Yenice Belediyesi avukatı Fahri Yılmaz da, yapılan işlemler ile ilgili şunları söyledi: 
 
"Çorlu İcra Müdürlüğü görevlileri, usulsüz ve kanuna aykırı bir biçime Yenice Belediyesine haciz işlemleri başlattı. Bu haciz işlemleri karşısında bizler de gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Eski Yenice Belediye Başkanı Ali Haydar Sevgi'nin eşine ait şirket, belediyenin borcu karşılığında bu işlemi başlattı. Belediye Başkanı makam masası, koltukları, bilgisayarları ve bütün her şeye haciz uygulandı. Yenice Belediyesi şu anda vatandaşa hizmet veremiyor. "