Yeşilay Tekirdağ Şubesi tarafından, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sanat Atölyeleri Sergisi protokolün geniş katılımıyla açıldı. 2026 “Bağımsızlık Yılı” etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen sergide; Yeşilay Tekirdağ Şube Kadın Komisyonu ile Tekirdağ ve Çorlu Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) danışanlarının atölyelerde hazırladığı eserler sanatseverlerle buluşturuldu.
Açılışa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, Yeşilay gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. 108 Eser Ziyaretçilerin Beğenisine Sunuldu Yeşilay Tekirdağ Şube Kadın Komisyonu tarafından YEDAM bünyesinde halka açık resim kursları düzenlenerek Yeşilay’ın çalışmaları tanıtıldı. 5 Mart 2025’te başlayan kurslarda bir yıl içinde 70’in üzerinde eser üretildi. Tekirdağ ve Çorlu YEDAM danışanlarının da katkılarıyla hazırlanan toplam 108 eser sergide yer aldı. Bağımlılıkla mücadelede önemli rol oynayan YEDAM atölyelerinin, danışanların hem hobi edinmesine hem de mesleki beceriler kazanmasına katkı sağladığı, böylece yeniden bağımlılığa dönme riskinin azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.
Protokolden Yoğun Katılım Sergi açılışına Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İl Sağlık Müdürü Dr. Lütfi Çağatay Onar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. “Yeşilay Kampüsü” Müjdesi Açılışta konuşan Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, bağımlılıkla mücadelede farkındalık çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, Tekirdağ’a kazandırılması planlanan Yeşilay Kampüsü hakkında bilgi verdi.
Kampüs içerisinde eğitim alanları, spor salonu, danışmanlık merkezi ve gençler için ücretsiz “Yeşil Kitap Kafe” yer alacağı ifade edildi. Vali Recep Soytürk ise serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirdi. Protokol üyeleri daha sonra sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı.
3 Mart’a Kadar Açık Sergide eseri bulunan katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilirken, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Galeri Salonu’nda açılan serginin 3 Mart 2026 akşamına kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.


