info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeşilçam Rüyası Adlı Orijinal Türk Filmleri Afiş Sergisi Açıldı

Çorlu Kent Konseyi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Orion AVM’de “Orijinal Türk Filmleri Afiş Sergisi” açıldı.

Çorlu Kent Konseyi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Orion AVM’de “Orijinal Türk Filmleri Afiş Sergisi” açıldı.
Yeşilçam’ın emektar sanatçıları Menderes Samancılar’ın katıldığı serginin açılış törenine, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci ve Ahmet Sarıkurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçin, sinemaseverler ve basın mensupları katıldı. 
Programda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur ve Sinema Sanatçısı Menderes Samancılar, sinema sanatına dair konuşmalar yaptılar.
Başkan Baysan, Samancılar’a günün anısına plaket takdim etti. 
Konuşmaların ve hediye töreninin ardından etkinliğin konseptine uygun olarak açılış için bir film şeridi kesildi. Filmlerin çekildiği dönemin atmosferini yansıtmak amacıyla simitçi, baloncu, biletçi, anonsçuların canlandırmaları yapıldı ve gong efekti uygulandı.
Açılış töreninin gerçekleştirilmesinin ardından orijinal Türk Filmi afişlerinin bulunduğu sergi, katılımcıların ziyaretine açıldı. 1970’lerden itibaren ses getiren sinema filmlerine ait afişleri ve 1968 model sinema gösterim makinesini ilgiyle inceleyen katılımcılar, nostaljik anlar yaşadılar.