info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yetki tamam, mücadeleye devam

Tekirdağ Türk Eğitim Sen şubesinden yazılı açıklama yapıldı.

Tekirdağ Türk Eğitim Sen şubesinden yapılan yazılı açıklamada;İlimizdeki sendikalar arasındaki yetkili olma yarışı 22 Mayıs Cuma günü imzalanıp mutabakat metninde belirlendi. Buna göre Türk eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu ve Üniversitedeki üye toplamı 1825 e ulaştı. Diğer sendikalardan Eğitim-Sen 894, Eğitim-İş 401, ve Eğitim Bir-Sen de ancak 333 üyeye ulaşabildi.
Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN; "Şubemiz 2005 yılından beri yetkili durumdadır. Bilindiği gibi zirveye çıkmak kadar zirvede kalmakta zordur. Bizi sürekli zirvede tutarak emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.
DOĞAN konuşmasının devamında daha önceki yıllarda olduğu gibi tüm okullarımızı ayrı ayrı dolaştık. İlçe ilçe, köy köy çalışanları ziyaret ettik. Sözleşmeli, kadrolu, ek ders karşılığı, usta öğretici demeden tüm çalışanların sıkıntılarını, şikayetlerini, eleştirilerini, tavsiyelerini dinledik. Beraber çözüm yolları aradık. Yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı paylaştık ve onlara yapacaklarımızı anlattık. Böylece bu yıl da yetki yarışını önde tamamladık. Öyle ki üye sayısı olarak diğer tüm sendikaların toplamının 200 fazlası üyeye ulaştık. Gururluyuz. Çünkü Tekirdağ Türk Eğitim-Sen Şubesi aile olarak birlikte çalışmanın getirdiği gücü omuzlarımızda hissettik. Bu süreçte gittiğimiz her okulda üyelerimizden ve diğer çalışanlardan büyük saygı gördük.
Şubemiz yaptığı faaliyetlerle sendikacılığın sadece çalışanların özlük haklarının savunulmasından ibaret olmadığını ortaya koyduğu etkinliklerle diğer sendikalardan sosyal sendikacılıkta ne kadar önde olduğunu da göstermiştir. Bunları örnekleyecek olursak yaptığımız basın açıklamaları, eylemlerimiz, iftar yemekleri, futbol-voleybol turnuvaları, piknikler, hizmet içi eğitim seminerleri, yağlı boya resim sergisi, resim şiir ve makale yarışmaları ve kurslar bunlardan sadece bazılarıdır. Ayrıca üyelerimizin ekonomik sıkıntılarını bir nebze de olsun hafifletebilmek amacıyla bir kısım iş yerleriyle indirim anlaşmaları yaptık. Görüldüğü gibi hayatın her alanında yaptığımız çalışmalar devam etmektedir.
Çalışanların bize olan desteği ve güveni devam ettikçe her yıl daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte de en büyük idealimiz örgütlenmenin çalışanlara sağlayacağı faydanın, yine çalışanların kararlı duruşlarıyla sağlanabileceği fikrini yaygınlaştırmaktır. Bu duruşun sağlanabilmesi için çalışanların sendikalarla ilgili kaygılarının ortadan kaldırılması bizim temel görevimiz olacaktır. Bu kaygıları gidermek için çalışanlar olarak çeşitli etkinliklerle daha çok bir araya geleceğiz. Ayrıca seminerler yoluyla da mevcut sıkıntıları en aza indireceğiz.
Türk Eğitim Sen; Haksızlık karşısında susmayan, doğruları söyleyen, ülkemizin ihtiyacı olan milli birlik ve bütünlüğümüzü, vatanın bölünmezliğini her fırsatta dile getiren ve önemseyen tek eğitim sendikasıdır. Üye yapmak için, Diyarbakır da başka, Yozgat ta başka bir dil kullanmayan, andımız değiştirilsin diyecek kadar aymazlaşarak üye yapmayı, Türk Milletine ihanete tercih etmeyen bir sendikal anlayışın en büyük temsilcisi olup, eğitim çalışanları da bunu farkındadır. Eğitim çalışanları; Sendikacılığı kendi menfaatleri için, kendilerini bir yerlere idareci atatabilmek için sendikacılık yapanların, makam vaat ederek çalışanlarının gururuyla oynayanların, eğitim çalışanı, ülke geleceğine hiçbir katkılarının olmayacağını çok iyi anlamıştır. Önümüzdeki yıldan itibaren hükümetin ve bazı güçlerin hormonla beslediği bu sendikaya gereken dersi verecektir.
Sonuç olarak diyoruz ki; " Zirvedeydik, zirvede kalmanın zor olduğunu bilerek bu yıl da büyük bir mücadele sergiledik. Yine yetkili olduk. Her biri birer yönetim kurulu üyesi gibi çalışan tüm üyelerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım" dedi.

Muzaffer DOĞAN
Türk Eğitim-Sen
Tekirdağ Şube Başkanı