info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yüksekokul Sekreterine Tacizden 7 Yıl Hapis İstemi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sekreteri olduğu dönemde 2 kadın memura cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen K.P.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sekreteri olduğu dönemde 2 kadın memura cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen K.P. hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Yüksek Okulu nda Nisan 2009 ayında meydana gelen olayda, okulda memur olarak çalışan biri evli 2 kadın, kendilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla eski Sağlık Meslek Yüksekokul Sekreteri K.P. hakkında şikayet dilekçesi yazarak üniversite idaresine başvurdu. Üniversite yönetimi, şikayetler üzerine soruşturma açarak yüksekokul sekreterliği yapan evli ve 2 çocuk babası K.P. ye kınama cezası verdi. Kınama cezasını az bulan Ç.Y. ve Y.Ç. adlı kadınlar, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı na giderek suç duyurunda bulundu.

Şikayet üzerine savcılık, YÖK ten K.P. hakkında soruşturma izni istedi. Soruşturma izninin istenmesinden 18 ay sonra YÖK, K.P. nin akademik değil, memur kadrosunda yer aldığı için soruşturma izninin üniversite yönetimi tarafından verileceğini bildirdi. Bunun üzerine toplanan NKÜ senatosu K.P. için soruşturma izni verdi.

NKÜ yönetiminin izin vermesinden sonra Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı K.P. hakkında basit cinsel taciz suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianameyi Tekirdağ 1 inci Ağır Ceza Mahkemesi ne yolladı. Mahkeme tarafından iddianame kabul edildi. Yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.

Asıl mesleği ziraat mühendisi olan K.P., kınama cezasının ardından NKÜ Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Sekreterliği ne atandı. Burada bir süre görev yapan K.P., kurum içi açılan mühendislik sınavını kazanarak 6 ay önce Ziraat Fakültesi nde mühendis olarak göreve başladı.