info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yunan Hocadan, türk öğrencilere şarap konferansı

Yunanistan, Atina Ziraat Üniversitesin den Yunan hoca Dr.Yorgos Kotsediris "Şarap aroması ve tat" başlıklı ders verdi.

Yunanistan, Atina Ziraat Üniversitesi (Agricultural University of Athens) Gıda Mühendisliği Bölümü, Bağcılık ve Şarapçılık Uzmanı ve Öğretim Üyesi Dr.Yorgos Kotseridis, Tekirdağ, Şarköy de, Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksek Okulu, Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Bölümü öğrencilerine, Şarap "Wine Aroma and Flavours" (Şarap aroması ve tat) başlıklı ders verdi.

Yunan hoca Dr.Yorgos Kotsediris in okulun konferans salonunda verdiği derse, okul müdürü Yard.Doç. Elman Bahar, Malkara Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç.Dr.İlknur Korkutal ve ilçedeki çok sayıdaki şarap üreticileri de katıldı.

Şarköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Elman Bahar, Türkiye nin ilk kurulan şarapçılık ve bağcılık bölümlerinin kendi okullarında açıldığını ifade ederek "Öğrencilerimizin, şarap ve bağcılık konusunda dünyadaki gelişmeleri de bizim dışımızdaki uzmanlardan öğrenmeleri için, 2 ay önce Atina Ziraat Üniversitesi ne yaptığımız ziyaret sonrası tanıştığımız Dr.Yorgo Kotsediris i Türkiye ye davet ettik. Dedeleri Şarköy den mübadele ile Yunanistan a göç eden Kotsediris davetimiz üzerine Şarköy e geldi. Şarköy de dedelerinin yaşadığı, Kirazlı ve Tepeköy ü gezdik, bağları ve şarap üreticilerini yerinde gördük. Şaraplardan tadım yaptı"dedi.

Şarköylü şarapçılık ve bağcılık bölümü öğrencilerine, dünyada şarapçılığın gelişimi, üzüm ve şarap çeşitleri, Yunanistan daki şarapçılık hakkında ders veren Yunan hoca, dersini slayt gösterisi eşliğinde destekledi.

Bağcılık ve şarapçılık uzmanı Dr.Yorgo Kotseridis, ders sonrası, okulun uygulama bölümünde, öğrenciler tarafından geçen yıl yapılan şarapların tadımını yaptı. Tadım üzerine öğrencilere burada da bilgiler veren, Kotseridis "Ben Fransa da şarapçılık konusunda master yaptım ve orada 9 yıl kaldıktan sonra 1999 yılında Atina Ziraat Üniversitesi ne döndüm. Dedelerim Şarköy den Yunanistan a göç ettiler. Yapılan daveti seve seve kabul ettim. Türk öğrencilerle bir arada olmaktan mutlu oldum. Hepsi beni son derece dikkatle, ilgiyle dinledi, güzel sorular yönelttiler. Şarap kalitesini etkileyen faktörleri anlattım. Öğrencilerin yaptığı şarapları tattım. Kalitesi hakkında yorumda bulundum. Gezdiğim bağları ve tattıdığım Türk şaraplarını beğendiğimi söylemeliyim.

Şarköy Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin önümüzdeki yıl, Atina Ziraat Üniversitesi öğrencileriyle Erasmus kapsamında karşılıklı öğrenci değişiminde bulunulacak.