info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yunanistan Hayvancılık Heyeti nden Ziyaret

Yunanistan Hayvancılık Heyeti Malkarada Yunan konuklar Hemit Köy Süt Sığırcılığı tesislerini gezdi.

Hayvancılık alanında önemli bir çıkış yakalayan Malkara ilçesi, mevcut 110 bin büyükbaş hayvan potansiyeli ve günlük 300 ton süt üretimi ile Trakya da ve bölgemizde hayvancılığın en modern şekilde yapıldığı yer olma özelliğini taşımakta ve hayata geçirilen modern hayvancılık projeleri herkesin ilgisini ve dikkatini çekmektedir.

Görsel gezi kapsamında 12 Mart 2010 Cuma günü Malkara ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren Yunanistan Gümülcine Vali Yardımcısı Mehmet Develioğlu ve Holstein Irkı Birliği başkanı Vasilekas Atanasios ile Birlik Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Hemit köyünde bulunan 300 başlıklı özel tip damızlık süt sığırcılığı tesislerinde incelemelerde bulundu.

Komşu Yunan heyetini, Malkara Kaymakamı Salih Yüce, Tekirdağ Köy - Koop Başkanı Ramazan Demirkıran, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Köylere Hizmet Götürme Birliği yem fabrikası müdürü Ufuk Altenler, AB Proje Hazırlama Komisyonu üyeleri öğretmenler Mümin Lütfüoğlu ve Sami Sözer, sıcak ve samimi Türk misafirperverliği ile karşıladılar.

Tesislerin; Süt sağım yerleri, doğumhane, silaj çukurları, yem ve ot üniteleri vb. bölümleri gezildi. Konuklar, Köy ? Koop Başkanı Ramazan Demirkıran ile Veteriner Arif Hikmet Akbay dan; Hayvanların ırkları, günlük süt verimi ve sütün kalitesi hakkında genel bilgiler aldı.

Hayvanların rahatı ve süt hijyeni başta olmak üzere tesislerde her ayrıntının düşünülmüş olması heyetin beğenisini kazandı.

Görüşmeler sırasında hayvancılık faaliyetleri kapsamında karşılıklı bilgi alışverişinin arttırılması temennisinde bulunuldu. Ziyaretin ardından Yunan Heyeti saat 16.00 sularında ilçeden ayrıldı.