info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yunanlılardan Malkara ya Mübadele Ziyareti

Yunanistan ın Selanik şehrinden Tekirdağ ın Malkara ilçesine gelen bir grup, mübadele döneminde Yunanistan a göç eden atalarının oturduğu köyleri gezdi. Köy halkı ise kafileyi evlerinde misafir ederek yöresel köy yemeklerini sundular.

Yunanistan ın Selanik şehrinden Tekirdağ ın Malkara ilçesine gelen bir grup, mübadele döneminde Yunanistan a göç eden atalarının oturduğu köyleri gezdi.

Yunanistan ın Selanik şehrinin Kato Apostali köyünden gelen 101 kişilik Yunanlı grup, iki otobüs ile Malkara nın Dolu Köyüne geldi. Kafile Başkanı Niko Papadopulos, gazetecilere yaptığı açıklamada, mübadele döneminde Türkiye den göç eden Yunanların izlerinin hala Malkara da yaşadığını söyledi.

Papadopulos, Mübadele yıllarında Yunanistan a göç eden insanlar, Kato Apostali Köyünü kurdular. Yıllar sonra özlem duydukları ve çok merak ettikleri atalarının yaşadığı bu toprakları gezip görmek istedik. Burada başlattığımız dostluğun yıllar boyu sürmesini istiyoruz. Burada eski nahiye müdürü olan akrabamızın evini, susam ve ayçiçek yağı işledikleri imalathaneleri gördük. Onların su içtikleri kuyuları gördük. Onların dokundukları taşlara dokunduk. Sevinçliyiz, mutluyuz fakat bir o kadarda hüzünlüyüz diye konuştu.

Köy muhtarı Necmi Albayrak da, Yunanistan ile Türkiye arasında tarihi bağ olduğunu ifade ederek, Aramızda sadece sınır var. Bizler Yunanistan da doğan büyüklerimizin, onlar da Türkiye de doğan atalarının yerlerini yurtlarını gezmeliler dedi.

Köy halkı ise kafileyi evlerinde misafir ederek yöresel köy yemeklerini sundular.