info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yüzlerce Öğrencinin Yüzü Gülecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan okul binasının müteahhit firma tarafından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslimi gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesindeki okul binası ilk etapta ilçedeki Çok Programlı Lise’ye ek bina olarak tahsis edilmesi planlanmıştı. Fakat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu başkanlığında gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu okulun Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretim vermesi daha uygun görüldü ve bu kapsamda Tekirdağ Valiliği ile gerekli yazışmalar yapıldı. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etütler sonucu Kapaklı’da eğitim alanındaki en önemli ihtiyacın Anadolu Lisesi olduğu belirlendi. 3 milyon 380 bin TL sözleşme bedeli ile TOKİ tarafından Mega İnşaat firmasına ihale edilen 32 derslikli Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslimi de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Karakaş, Müşavir Hüseyin Yıulmaz ve Müteaahhit İbrahim Tekeli arasında imzalanan teslim tutanağı ile gerçekleştirilmiş oldu. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu aşamadan sonra 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine kadar okulun araç gereçlerinin yerleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Yeni eğitim öğretim dönemi atamalarının da gerçekleştirilmesinin ardından bahse konu bina Kapaklı Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye başlayacak. Böylece Anadolu Lisesi’nde okumak isteyen yüzlerce öğrenci, bunun için ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.