info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Zabıta Ekipleri Kasapları Denetledi

Tekirdağ Belediyesi zabıta ekipleri, ramazan ayı boyunca alışveriş sirkülasyonunun da artacağını göz önüne alarak vatandaşların doğrudan gıda temin ettiği yerlere yönelik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Tekirdağ Belediyesi zabıta ekipleri, ramazan ayı boyunca alışveriş sirkülasyonunun da artacağını göz önüne alarak vatandaşların doğrudan gıda temin ettiği yerlere yönelik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak kasapları denetleyen Zabıta Ekipleri, vatandaşların güvenli, kaliteli bir alışveriş yapmasının yanında, yapılan alışverişin hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleşmesini temin etmek amacıyla, iş yerlerinin hijyenikliğini, kullanılan aletlerin temizliğini (kıyma makinası, bıçak, satır ve buzdolabı, soğuk hava depoları vb.) kontrol ettiler.

Yetkililer, kanun gereğince kombina, mezbaha ve hayvan kesim yerlerinden başka yerlerde ticari amaçla hayvan kesiminin yasak olduğunu, bu şekilde kesilmiş hayvanlara ait etleri satanlar hakkında idari para cezaları verildiğini hatırlatarak, ayrıca etlere kaçak et muamelesi yapılarak el konulduğunu hatırlattı. Son aylarda çevre illerdeki kaçak et olaylarından vatandaşların etkilenmemesi ve halk sağlığı ile oynanmaması amacıyla yapılan rutin denetimde zabıta ekipleri; etlerin kesim tarihleri ile etlerin üzerinde kesilen mezbahanenin kaşesinin bulunup bulunmadığının, kullanılan maddelerin sağlık açısından uygun olup olmadığıyla, uygun koşullarda saklanıp saklanmadığını kontrol etti.

Tüketicilerin, açık ve parçalanmış olarak satılan beyaz et, önceden hazırlanmış açıkta satılan kıyma, soğuk zincirden çıkarılmış, piyasa fiyatının altında satılan et ürünleri konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu, “Kıyma, vatandaşın önünde hazırlanmalı ve ne eti kullanıldığı, içinde ne olduğu görülmeli” dedi.

Halk sağlığı konusunda oldukça titiz davrandıklarını belirten Hatipoğlu, “Önemli gıda maddeleri arasında yer alan kırmızı etin vatandaşlara sunulduğu kasapları periyodik olarak denetliyoruz. İşyerlerinde yaptığımız denetimlerde fiyat tarifesi, ruhsat ve diğer resmi belgelerini kontrol ederek, et ürünlerinin mühürlerini, çalışanların portör muayenelerini, işyerlerinin genel temizlik ve hijyen koşullarının uygunluğunu denetleyerek, eksiklikleri olan veya standartlara uymayan kasaplara gerekli uyarıları yapıyoruz’’ diye konuştu. Hatipoğlu, Tekirdağ halkının sağlığıyla oynanmasına izin verilmeyeceğini, sağlığın telafisi olmadığını yineleyerek,  denetimlerin  Ramazan ile sınırlı kalmayıp, Ramazan ayı sonrasında da periyodik olarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.