info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Zimmetçi Müftüye Maaş Kesme Cezası

Diyanet İşleri Başkanlığı nca Yardım Paralarını Zimmete Geçirmek ve Kendisinin Kaleme Aldığı Dini Kitapları Bandrolsüz Sattığı İddiası ile Hakkında Soruşturma Açılan Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan a Maaş Kesme ve Uyarı Cezası Verildi.

Diyanet İşleri Disiplin Kurulu Okutan a, Aynı fiilin tekrar işlenmesi halinde devlet memurluğundan çıkarılacağı uyarısı yaptı. Kurul ayrıca zimmetine geçirdiği belirlenen 2 bin 500 liranın Okutan dan tahsilini kararlaştırdı. Başkanlık ayrıca, Okutan hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı na da suç duyurusunda bulundu. Savcılık, bu hafta içinde Okutan hakkında yardım paralarını zimmetine geçirdiği iddiası ile soruşturma başlatacak.
Okutan ın 19 Şubat 2008 günü ildeki 150 imamı toplayarak Karadeniz Mahallesi nde bulunan Diyanet Eğitim Merkezi nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün için Seçim propagandası yaptırdığı yönündeki haberlerin basına yansıması ile adli soruşturma başlatılmıştı. Okutan ve Aygün ile Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin hakkında, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına muhalefet ve Seçim yasaklarını ihlal ettikleri gerekçesi ile dava açılmıştı. Savcılık, Aygün hakkında 3 aydan 6 aya kadar, Okutan ve Şahin hakkında ise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemişti.