info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ziya Meral yeniden Merkez İlçe Başkanı seçildi

Tekirdağ AK partiden yapılan yazılı açıklamada;AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe 4. Kongresi yapıldı.

İki listenin yarıştığı kongrede beyaz listeyle seçime giren Ziya Meral, 299 delegeden 243 ünün oyunu alarak Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı na seçilirken, Hakan Arıcılar ın listesi ise 52 oyda kaldı.
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe 4. Kongresi dün Köprübaşı ndaki Kral Düğün Salonu nda yapıldı. Kongreye, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Teşkilat Tekirdağ Koordinatörü Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, ilçe başkanları, İl ve Merkez İlçe Yönetimleri ile AK Partili delegeler ve gazeteciler katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını üstlenen AK Parti Teşkilat Tekirdağ Koordinatörü ve Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ın kongre gündemini açıklamasının ardından, saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, 7 yıllık AK Parti iktidarının Türkiye yi ekonomik bataktan kurtararak refah ülkesine çevirdiğini belirterek, "Biz siyaseti, kendimiz için yapmıyoruz. Biz siyaseti partideki yerimizin yükselmesi için de yapmıyoruz. Biz siyaseti vatandaşımızın derdini paylaşmak için yapıyoruz. Fakirin fukaranın sofrasını zenginleştirmek için yapıyoruz. Genç arkadaşlarımızın iş bulması için yapıyoruz. Biz siyaseti bu ülke ve bu milletin dünya milleti arasında kaybettiği saygın yeri tekrar geri alabilmesi için yapıyoruz. Herkes dönüp 7 yıl öncesine bir baksın. Bir de bugüne baksın. Rusya Devlet Başkanı bugüne kadar Türkiye ye gelmiş mi? Rusya Devlet Başkanı Türkiye ye 500 yıl sonra ilk defa AK Parti iktidarı sayesinde geldi. Bu AK Parti nin bu ülkeye ve geleceğine verdiği güvenin bir işaretidir." dedi.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut ise yaptığı konuşmada, AK Parti nin Türkiye de 7 yıldır tarih yazdığını ifade ederek "Türkiye de çok büyük değişim yaşanıyor. Her gün yabancı bir devlet başkanı Türkiye ye geliyor. Dünyanın Türkiye ye sevgisi arttı." diye konuştu. AK Parti iktidarı döneminde Tekirdağ ın her istediği hizmeti Hükümet ten aldığını belirten Akbulut, partilerinin Tekirdağ da üniversite, duble yol, çevre yolu, demir yolu ve doğal gaz yatırımlarının gerçekleştiğini, ilçelerin de bu hizmetlerden nasibini aldığını vurguladı.
Akbulut sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim çalışmalarının başlayacağı şu günlerde birlik ve beraberlik içinde olmak istiyoruz. Tekirdağ da bundan kısa süre önce bir siyasi partinin kongresinde olaylar çıktı, yaralananlar oldu. Partililer karakolluk oldu. Böyle olayları bizim partimizde göremezsiniz. Biz, birlik ve beraberliği simgeleyen bir partiyiz. Bunun için bugün yapılacak seçimlerde ben Ziya Meral i destekliyorum. Çünkü Meral, genel merkezimizin gösterdiği aday."
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ise yaptığı konuşmada, AK Parti nin kurulduğu günden itibaren herkesin adalete, barışa, güvene ve adil paylaşıma hasret kaldığı bir dönemde umutları yeniden yeşerttiğini belirterek, "Siyasetin kirletildiği, siyasete ve siyasetçiye güvenin ağır yara aldığı bir dönemden güvenin arttığı bir döneme gelinmiştir. Türkiye de hizmetler devam ederken biz de il olarak Tekirdağ olarak hak ettiğimiz hizmetleri, payımıza düşen yatırımları aldık, gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin dönemlerinde toplam yatırımlardan daha fazla bizim hükümetimiz zamanında yatırım aldık. Çeyrek asırlık yarım asırlık isteklerimiz beklentilerimiz bir bir yerine getirildi." diye konuştu.
Meral, kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Ak Parti ye girdiği günden beri partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını, son olarak Genel Merkez tarafından AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı na atandığını hatırlatarak şunları söyledi: "El ele omuz omuza dayanışma içinde, gönül gönüle kırgınlıkları, dargınlıkları bir tarafa bırakarak birbirimizi kırıp dökmeden hep beraber birlik ve beraberlik içinde geçmişten ders alarak tecrübelerden faydalanarak, partimize ve partimiz aracılığıyla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İten kakan değil kucaklayan, zorlaştıran değil kolaylaştıran, hoşgörü sahibi, ayıran değil birleştiren misyonumuz ile halkın refahı ve mutluluğu için çalışacağız." Delegenin oylarıyla kendisini desteklemesini isteyen Meral, "Yükümüz ağır, işimiz zor, ama biz bu yükü kaldırırız. Biz bu zoru başarırız. Kongremizin hayırlara vesile olması temennisiyle sizleri selamlıyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. AK Partili delegelerin yaklaşık 1 saat süren oy verme işleminin ardından oy sayımına geçildi. Kongrede, 299 delege oy kullandı. Yapılan oy sayımı sonucunda Ziya Meral, 243 oy olarak yeniden Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığına seçilirken, Hakan Arıcılar ise 52 delegenin oyunu alabildi. 4 oyun geçersiz sayıldığı kongrede başkanlığa seçilen Ziya Meral, partililerin tebriklerini kabul etti. Kongreyi kaybeden Hakan Arıcılar ise sonuçların açıklanmasının ardından Ziya Meral in yanına giderek kendisini tebrik etti. Meral ve Arıcılar daha sonra ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.Denildi..