info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Whatsapp’a Sesli Arama Özelliği Gelebilir

Sesli arama özelliğinin gelmesiyle birlikte arayüzde de değişimler göze çarpıyor.

Yeni arayüz Materyal Tasarım ile uyumlu görünümde. Ayrıca uygulamada üç sekme yer alacak görünüyor. Bunlar; Arama, Mesajlaşma ve ve Kişiler.
 
Sesli arama özelliği şu an için genel olarak aktif değil, fakat sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanıma açık olarak test ediliyor. Bu özellikten test aşamasında faydalanabilmek için ise bazı kriterle sahip olmak gerek. Bunlardan ilki en güncel Whatsapp sürümüne sahip olmanız gerekiyor ki bunu uygulama mağazanızdan güncelleme bulunuyorsa yaparak halledebilirsiniz. Bir diğer ise telefonunuzun işletim sisteminin de son sürümene sahip bir telefonunuz olmalı. (Android 5.0.1/iOS 8.1.3/WP 8.1) Son olarak da eğer Whatsapp’ın sesli arama özelliğini kullanan bir arkadaşınız varsa sizi araması gerekiyor.
 
Whatsapp, sesli arama özelliğini henüz kendi blogunda resmen açıklamadı, ancak kullanıcı sayısı gittikçe arttığına göre çok kısa süre içerisinde Whatsapp güncelleme detaylarında "Sesli Arama Özelliği" diye bir ibareyi görüp Whatsapp'taki en büyük eksiğin de kapatılmasıyla rahata erebiliriz.