info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Google dan Gmail İçin Tartışılacak Açıklama

İnternet devi Google ın son zamanlarda başı, gizlilikle ilgili açılan davalarla dertte.

Hem Android işletim sistemindeki uygulamaların istediği izinler, hem de kullandığımız pek çok hizmetlerdeki kullanım koşulları, güvenlik konusunda akılları iyice karıştırır oldu. Açılan bir dava için Google'ın hazırladığı rapor , bu karışıklığı daha da artıracak gibi gözüküyor.
ABD'de, Google'a açılan davada; Gmail'de mail gizliliğinin ihlal edildiği iddiasına, firmanın hazırladığı raporda yer verdiği düşünceler oldukça dikkat çekici.
 
 
Google'ın hazırladığı ve mahkemeye sunduğu raporda; 425 milyon Gmail kullanıcısı olduğu ve bu kullanıcıların e-postalarda üçüncü tarafın erişimine onay verdiği, bu yüzden gizlilik beklentisi içerisinde olmamaları gerektiğinden bahsediliyor.
 
Google'ın yaptığı açıklamada ayrıca; maillerde herhangi bir virüs olup olmadığı ya da mailde spam olup olmadığı konusunda tarama yapıldığını, ayrıca Google'ın atılan maillerdeki kişilerin gerçek niyetini anlamak için, metinleri farklı test aşamalarından ve cihazlarından geçirdiğini de açıkladı. Google bu verileri düşünce verisi olarak adlandırıyor ve daha sonra ticari olarak özellikle reklam gösteriminde kullanıyor.
 
Google'ın 1979 yılında kabul edilen kanunlara dayandırdığı tümevarıma göre kullanıcılar, üçüncü taraf kişilere gönderilen verilerin herhangi bir gizlilik içerisine sokulması mümkün değil.  Google'ın maillerde herhangi bir değişiklik ve müdahale yapmadığı, sadece gerekli prosedürleri yerine getirdiği, bunu Gmail kullananların zaten en başta kabul ettiğini, yapılan işlemlerin de gizliliği ihlal etmediği savunuluyor.
 
Ekleme: Google'dan gelen bilgilere göre, haberlere konu olan açıklamanın sadece bir kısmı. Bu yüzden açıklama amacından sapmış, başka bir noktaya gitmiş. Google'ın yolladığı düzeltme bilgisini olduğu gibi aşağıya ekliyoruz.
 
GOOGLE AÇIKLAMASI
 
“Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir.”