info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Apple, 5. Nesil İPad in Üretimine Başlıyor

Söylentilerin odak merkezindeki diğer iOS cihazı olan 5. nesil iPad hakkında yeni gelişmeler var.

 

Söylentilerin odak merkezindeki diğer iOS cihazı olan 5. nesil iPad hakkında yeni gelişmeler var. Yeni nesil iPad'in üretimi ne zaman başlayacak?
 
Apple cephesindeki hareketlilik bitmiyor. Bir yandan ucuz iPhone ve iPhone 5S hakkında sürekli spekülasyonlar söylenirken, diğer yandan ise 5. nesil iPad'le ilgili bazı haberler var. Digitimes tarafından raporlanana göre Apple yakın zamanda 5. nesil iPad'in deneme üretimine başlayacak. Seri üretimin ise temmuz ayı içinde başlaması planlanıyor. Eylül ayına kadar ise aylık 2-3 milyon adet üretim olacak.
 
Önceki bir dizi söylentide olduğu gibi raporda iPad 5′in, iPad mini'den gelen tasarımdaki gibi dar, ince ve güncel bir tasarımda olacağı iddia ediliyor. Yeni iPad'in iPad mini gibi tasarım söylentileri de sızdırılan bazı fotoğraflarla desteklenmişti. Digitimes, KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun önceki iddialarıyla birlikte yeni iPad'in mevcut modellere göre %25-33 daha hafif olacağını söylüyor. Eylül ayının başlarında raflardaki yerini alması beklenen iPad 5, 2,048 x 1,536 çözünürlüğünde retina ekrana sahip olacak. iPad 5′in ekranı iPad 4′e göre 0.25 mm daha ince olacak. Kaynaklar yeni iPad'in daha dar bir çerçeveyeye sahip olacağını belirtiyor.
 
Kaynaklara göre 5. nesil iPad'de dokunmatik panel çözümü olarak iPad 4′te kullanılan G/G bağlantısı yerine GF2 (1 katman cam, 2 katman ITO filmine ait) kullanılıyor. Ayrıca LED arka aydınlatma için de iPad 5′te tek LED ışık barı yer alırken, iPad 4′te ise iki adet bulunuyor. Önceki söylentilerde de Apple'ın cihazın boyutunu ufaltmak için iki arka LED biriminden bir tanesini kaldıracağını ve daha ufak bir bataryaya yer vereceği iddia ediliyordu.