info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Apple Aracı 2020’de Yollarda

Apple, mobil teknolojiye gerçekten de çağ atlatacak!

Elektrikli ve sürücüsüz bir araç üretmek için harekete geçtiği iddia edilen Apple’ın bu modeli 2020’de piyasaya sürmeyi planladığı öne sürüldü.

İdiiayı ortaya ilk atan Wall Street Journal olmuştu. Geçtiğimiz gün gazetede yer alan haber şöyleydi:
 
"Apple, çok gizli tuttuğu bir elektrikli araba projesinin üstünde çalışıyordu. Bugüne dek Mac ve iPhone ile akıllara gelen şirket, bundan böyle bir otomobil de üreterek farklı bir sektörde faaliyete başlayabilir. Yakın kaynaklar, Apple’ın elektrikli otomobil için çalıştığı ve otomobilin tasarımının bir minivan estetiğine sahip olacağı konuşuluyor. Proje araştırması şu anda kağıt üstünde, batarya teknolojileri, robotik ve metal üretimi üzerinde sürüyor."
 
Şu ana dek projeyle ilgili ortada tasarımsal anlamda konsept fotoğraflar dışında hiçbir şey yoktu. Oysa şimdi,  Bloomberg’in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı yeni bir haber daha fazla ayrıntının gündeme gelmesini sağladı. Habere göre ABD merkezli teknoloji devi, 200 kişilik bir ekibin üzerinde çalıştığı söz konusu aracı 2020’ye kadar piyasaya sürmeyi planlıyor.
 
Apple’ın gizli tuttuğuna inanılan ‘Titan’ ile ilgili haberlerde bir minivan büyüklüğünde olması beklenen elektrikli araç projesine 16 yıl önce otomotiv devi Ford’dan ayrılıp Apple’a katılan Steve Zadesky'nin liderlik ettiği bilgisi paylaşılmıştı. 
 
Apple, iddia edildiği gibi bu sektöre adım atması durumunda dişli rakiplerle boy ölçüşmesi gerekecek. Benzer bir model üzerinde çalışan Tesla Motors Inc. ve General Motors Co’nun bu araçlarının  2017’de piyasaya sürülmesi, araçların ise 300 km menzile sahip olması bekleniyor.