info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hafif, Çift Kameralı İpad 2 Haftaya Geliyor

Apple iPad 2, 11 Mart’ta raflarda. 499 dolardan başlayan ürün çift kameralı. Türkiye çıkış tarihi açıklanmadı. Bekleyiş yine uzun sürebilir.

Apple’ın uzun süreden bu yana merakla beklenen tablet PC modeli iPad 2 dün şirketin ABD’de düzenlediği etkinlikte tanıtıldı. 9 ayda 15 milyon satarak büyük başarıya imza atan iPad’in yeni versiyonunun tanıtımını, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle operasyonel işleri bırakan Apple’ın kurucusu Steve Jobs yaptı. Sahnedeki sunumuna “Piyasaya çıkan tabletlerin çoğu iPad’i yakalamıyor. Ama biz bir kenarda oturup beklemiyoruz. Çalışıp yenisini daha gelişmişini çıkarmak için çalışıyoruz” diyerek başlayan Steve Jobs ardından iPad 2’nin yeni özelliklerini ve güçlü yanlarını tanıttı.

25 Mart’ta dünya turunda
İlk modele göre daha ince, daha hızlı, daha hafif olan iPad 2, ön ve arka yüzünde iki farklı kamerayla birlikte geliyor. Daha önce sadece siyah olan iPad’e yeni seriyle birlikte beyaz renk de eklendi. Fiyat ise iPad serisiyle aynı kaldı. Hafıza kapasitesi (16, 32, 64 GB) ve 10 saatlik pil ömrü tarafında da bir değişiklik olmadı. Yeni model üründe HDMI video girişi var, bu sayede TV veya bilgisayara bağlantı kurulabilir. iPad 2 ilk olarak ABD’de, 11 Mart’ta satışa çıkıyor. 25 Mart tarihinde 26 farklı ülkede satılmaya başlayacak. Listede Türkiye yok. Türkiye’ye bir önceki iPad modelinin gelişi de yaklaşık yedi aylık süreyi bulmuştu.

Yeni bir forma girdi
“Bu modelde marjinal geliştirmeler yok, tamamen yeni bir tasarım” diyen Steve Jobs, şöyle devam etti: “iPad 2 öncelikle çok daha hızlı. A5 çip kullanılıyor. 2 kat hızlı işlemcisi bulunuyor. 9 kat hızlı grafik çipi var. Çok daha az güç harcıyor. Çift çekirdekli işlemcisi var. Hem önde hem arka tarafta dijital kamerayla birlikte geliyor. Bu sayede video konferans yapılacak.”

iPad 15 milyon sattı
2001’de iPod (müzikçalar), 2007’de iPhone (cep telefonu), 2010’da iPad’le (tablet PC) endüstriye yön veren ürünler çıkardıklarını söyleyen Steve Jobs, 100 milyon iPhone satış rakamını yakaladıklarını, iPad tarafında da 2010 yılında 15 milyon iPad satış rakamını yakaladıklarını, bunun büyük bir başarı ve kendileri için bir rekor olduğunu söyledi.
Bu sayede sadece iPad serisinden şirketin 9.5 milyar dolarlık geliri elde ettiğinin altını çizen Jobs, “2011 iPad 2 yılı olacak” dedi.

Yazılımcıya 2 milyar dolar
Steve Jobs tablet PC piyasasındaki pazar paylarının ise yüzde 90’ın üzerinde kalmaya devam ettiği bilgisini verdi. Apple iPad modelleri için 65 bin iPad uygulaması olduğuna anlatan Steve Jobs, uygulama-program geliştiricilere bu sayede 2 milyar dolar gelir aktardıklarını açıkladı.



iPhone 4’ten daha ince
Tablet konusunda rakiplerin Apple’a yetişemediğini hatta piyasaya çıkan modellerin iPad’e yaklaşamadığını anlatan Steve Jobs, iPad 2’nin bir önceki modele göre 3’te 1’i incelikte olduğunu söyledi. Burada 13.4 milimetre seviyesinden 8.8 milimetreye inildi. Yeni model böylece iPhone 4’ten daha ince bir formda geliyor.

 

EKRAN BOYUTU DEĞİŞMEDİ

-  2 kamerası var
-  Daha inceldi (8.8 mm)
-  Daha hafifledi (601 gram)
-  Ekran boyutu değişmedi (9.7 inch)
-  Daha hızlandı
-  İki renkli olacak (Siyah, beyaz)
-  Kapasite aynı kaldı (16, 32, 64 GB)
-  Pil ömrü yerinde saydı (19 saat)
-  Fiyat değişmedi (499-830 dolar)

 

499 dolardan başlıyor
iPad 2’de fiyatlar iPad’lerde olduğu gibi 499 dolar seviyesinden başlayacak. Böylece iPad 2’ler eskisiyle aynı fiyattan satılacak. 16 GB, 32 GB, 64 GB model 3G’li veya Wi-Fi destekli ürünler geliyor. En üst model 830 dolara satılıyor olacak