info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sürücüsüz otomobilden sonra şimdi de sürücüsüz bebek arabası

Sürücüsüz otomobiller son yıllarda oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bunun en büyük sebebi insan müdahalesi olmayan otomobilin daha güvenli bir şekilde hareket edebilmesi.

Diğeri ise tahmin edeceğiniz üzere yolculukların bu otomobillerle çok daha rahat olması. Şimdi ise sürücüsüz araç modası hiç tahmin edemeyeceğiniz bir ürün kategorisine, bebek arabalarına geliyor ve ebeveynlerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İlk akıllı bebek arabası olarak lanse edilen Smartbe, akıllı telefonda bulunan uygulamasıyla bağlantılı olarak çalışıyor. Üzerinde bulunan sensörler sayesinde yoldaki engelleri algılayan araba, kullanıcısıyla arasında da belirli bir mesafeyi koruyor. Kullanıcının arabaya dokunmasına gerek kalmıyor ve kendisi nereye giderse araba da o yöne doğru hareket ediyor. Smartbe’nin 3 adet farklı modu bulunuyor. Tamamen sürücüsüz modda hiçbir müdehale gerektirmeden hareket eden araba, yarı otomatik moddayken kendi motorları aracılığıyla belirli bir güç sağlayarak kullanıcının rahatlıkla arabayı sürmesi sağlanıyor. Manuel modda ise standart bebek arabaları gibi kullanılabiliyor.